Migraine

Als ik in mijn ooghoek een lichtflits zag dan wist ik altijd hoe laat het was. Snel naar huis. Want binnen een half uur breidde dat zich uit. Vlekken, sterretjes en steeds minder kunnen zien totdat autorijden of fietsen eigenlijk niet meer veilig was. Thuis kwam dan de hoofdpijn op, terwijl ik me afvroeg wat me die dag nog te doen stond en of ik het nog af kon zeggen. En altijd lichte paniek door de pijn, waarvan ik wist dat die kwam opzetten zodra mijn zicht weer normaal werd. Een hoofdpijn die continue aanwezig was en zo hevig was dat ik niet kon bedenken wat ik moest doen om er vanaf te komen. Behalve het maar te ondergaan. Liggen in bed, geluid en licht uit. En maar afwachten, proberen wat te slapen. Als ik dan misselijk werd en moest overgeven dan wist ik dat het einde van de hoofdpijn in zicht was. De dag daarna voelde ik me dan altijd gesloopt, alsof ik de vorige dag hevig had gesport. En dan was het weer voorbij. Maar altijd in mijn achterhoofd de angst voor een volgende aanval. Meestal op een moment dat het niet uitkwam. Maar ja, zoiets komt nooit uit.

Ik ben er vanaf. In mijn familie hebben meer mensen migraine en rond hun veertigste neemt dat af. Bij mij gelukkig ook. Daarnaast heeft homeopathie me geholpen. Een homeopathisch middel wat paste bij mijn migraine, bij mijzelf en wat zorgde dat het stopte.

Zelf ben ik ook homeopaat. Mijn speciale interesse gaat uit naar migraine. Omdat ik weet wat het met je doet. Niet alleen tijdens de hoofdpijn maar ook daaromheen. Want het beïnvloedt veel meer dan alleen het moment dat de pijn er is. Speciaal voor mensen met migraine heb ik een website gemaakt, www.migraine-en-hoofdpijn.nl. Want ik weet wat je doormaakt. En ik wil je graag helpen om minder pijn en minder aanvallen te krijgen.

Monique du Pau

De rubriek ‘Gezondheid’ wordt o.a. verzorgd door:
Monique du Pau – www.homeopate.nl

Klassiek homeopaat voor mens en dier
Lage Veldweg 18
6741 JL Lunteren
06-30651623