Makkelijker door de overgang met homeopathie

Rond het 45e jaar komen vrouwen in de overgang. De hoeveelheid vrouwelijke hormonen in het lichaam verandert. De menstruatie wordt onregelmatiger en verdwijnt uiteindelijk. Maar voordat het zover is… Er zijn talloze klachten die samengaan met de overgang en die jouw alledaagse leven lastiger kunnen maken.

Je voelt je anders. Snel geïrriteerd, soms somber zonder aanleiding. Ook heb je last van de bekende opvliegers op momenten die je helemaal niet uitkomen. Die opvliegers kunnen je ’s nachts lastig vallen waardoor je slechter slaapt en ’s ochtends niet bent uitgerust. Ook hartkloppingen, stijfheid van je gewrichten en vergeetachtigheid beïnvloeden je dagelijks leven. En je weet dat de overgang wel tien jaar kan duren. Dat is een flinke periode.

Zolang je er niets aan doet, blijf je de klachten voorlopig houden. Je hebt een korter lontje, bent minder fit door het slechte slapen en het nachtzweten en de opvliegers geven je een rotgevoel. Het wordt een aantal jaren die in het teken staan van jouw hormonale schommelingen.

Je kunt deze periode makkelijker maken met homeopathie. Er zijn middelen die zorgen dat jouw slapen verbetert, je minder opvliegers hebt en beter kunt bewegen. Homeopathie heeft geen schadelijke bijwerkingen en wordt vaak vergoed bij een aanvullende zorgverzekering. Ik kan voor je kijken welk homeopathisch middel jou het beste helpt. Wat past bij je klachten en bij jou als persoon. Zodat je de overgang makkelijker doorkomt. Neem vrijblijvend contact op om te horen wat homeopathie doet om je klachten te verlichten.

Monique du Pau

De rubriek ‘Gezondheid’ wordt o.a. verzorgd door:
Monique du Pau – www.homeopate.nl

Klassiek homeopaat voor mens en dier
Lage Veldweg 18
6741 JL Lunteren
06-30651623