Nieuws
 AH Lunteren verhuisd naar de Klomperweg. Waar tot twee jaar terug nog de buitenbak van de Lunaruiters was staat inmiddels de noodsupermarkt van Albert Heijn Lunteren.
Niek Hoogsteen is voorzitter van de Lunaruiters en beziet de ontwikkelingen met tevredenheid. “We zijn in 20132 benaderd of we mee wilden werken aan de komt van AH op het terrein. De grond van de buitenbak huurden we van de gemeente en als een echte Lunterse vereniging wilden we meewerken aan de ontwikkeling van de dorpskern.”
 
Albert_Heijn_Lunteren_blij_1
Voorzitter Lunaruiters Niek Hoogsteen (staand) bij een van de leden.
 
Dat betekende wel dat de 130 rijdende leden van de Lunaruiters (opgericht in 1944) al twee jaar geen buitenwedstrijden op het eigen terrein kunnen rijden. “Hiervoor hebben we een speciale dispensatie van de bond gekregen. Waar we momenteel nog naar kijken is het parkeren. Tijdens wedstrijden komen hier toch ruim 300 paarden. Dat wordt nog een uitdaging om dit met elkaar (AH en Lunaruiters) op te lossen”, aldus Niek.

Albert_Heijn_Lunteren_blij
Jeroen Boekhout, bedrijfsleider AH Lunteren.
De wedstrijden vinden nu plaats in de twee rijhallen van de vereniging waar wekelijks professionele instructeurs en trainers de leden begeleiden.