Nieuws

De turnsters van Exalto Sport hebben dit weekend niet minder dan twaalf medailles gewonnen. Dit gebeurde bij de Toestelkampioenschappen Turnen Dames voor de 2e tot en met 4e divisie in Duiven. Debbie Leeftink spande de kroon door op alle toestellen een medaille binnen te halen.

Medailleregen_Exalto_Sport-2

De turnsters streden ieder in de eigen leeftijdscategorie en niveau om een medaille per toestel. De senior turnster Debbie Leeftink wist op sprong het goud te veroveren. Op brug eindigde zij als tweede, maar ook op balk en vloer behaalde zij de hoogste score. Maar liefst drie gouden medailles was dan ook een prachtig resultaat.
In dezelfde ronde turnde Céline Labrie een goede wedstrijd, maar kwam vooral in de moeilijkheid van de oefeningen nog punten te kort voor een hoge klassering. Ook Elianne Jaspersen liet op vloer kostbare punten liggen. Haar twee sprongbeurten werden gewaardeerd met een gemiddelde van 11,075 en een zesde plaats.
Linde Steinbusch turnde twee weken geleden een ongelukkige landelijke finale, maar liet nu zien dat ze bij de beste turnsters hoort. Op balk behaalde zij met ruim een halve punt verschil de gouden medaille binnen. Op vloer eindigde zij als derde en behaalde een tweede plaats bij het toestel Sprong.
Linde Bouw maakte op haar favoriete toestel brug een klein foutje en moest daardoor genoeg nemen met een twaalfde plaats. Op vloer kwam zij 0,10 te kort voor een podiumplaats.
Ronne Pater liet op balk helaas punten liggen, ondanks een sterke start. Op vloer scoorde zij 11,65 punten en eindigde daarmee op de derde plaats.
Elsa Boonstra, tegenwoordig actief binnen de Sportacrobatiek, maar ooit begonnen binnen de discipline Turnen Dames, kwam in actie op drie toestellen. Zij eindigde in een groot deelnemersveld als vierde op sprong, vijfde op vloer en wist op het lastige toestel Balk het goud te bemachtigen.
Tot slot sloot Laura Veenendaal de dag in stijl af. Ook zij presteert het gehele seizoen al erg goed, ondanks het feit dat zij is gaan studeren in Enschede en minder is gaan trainen. Goud op sprong en vloer en zilveren op balk was een mooie afsluiting van een succesvol turnseizoen.