Nieuws
De Barnevelder Matthias de Kruijf is er opnieuw in geslaagd om de damnacht van Lunteren te winnen. Er deden 24 dammers mee aan dit spektakel en er werd daarom een rondtoernooi gespeeld.
De strijd om de eerste plaats ging volgens verwachting tussen Erwin van Hierden uit Voorthuizen en Matthias de Kruijf uit Barneveld.
 
Beide spelers scoorden de ene naar de andere winstpartij. De onderlinge ontmoeting eindigde dan ook in remise. Bij het ingaan van de laatste ronde stonden beide kemphanen gezamenlijk bovenaan met 42 punten uit 22 wedstrijden.
Indien er gelijk zou worden geëindigd. ZoverHier kwam het echter niet, want Matthias won de laatste ronde volgens verwachting van Erwin Jochemsen. Erwin van Hierden verslikte zich in Bert Visbeen uit Melissant en kwam niet verder dan een nadelige remise.
Matthias sprong een gat in de lucht en won net als vorig jaar en in 2013 de eerste prijs en het Lunterse Vrouwtje.
 
In de eerste klasse was de Barnevelder Evert v.d Pol de sterkste met een mooie score van 33 punten. De tweede plaats ging naar Gert Trapman uit Driebergen.
In de tweede klasse eindigde Dennis Bos uit Ederveen en Erwin Jochemsen uit Ede gelijk bovenaan met 30 punten. De beslissingswedstrijden eindigde ook in twee keer remise. Er werd daarom besloten om de eerste prijs te delen.
De winnaars kregen allen een enveloppe met inhoud overhandigd van de organisator Jan Heij.
Aan het einde van de damnacht bedankte de voorzitter Jaap Heij alle aanwezigen voor het wakker blijven en de organisatie voor hun inzet. Ook een speciaal dankwoord voor Pieta van Diggele die mee had geholpen met het verzorgen van de lunch tijdens de damnacht.
Met deze activiteit sloot damclub D.E.S. het seizoen 2015-2016.