Nieuws
SIEPLO, fabrikant van innovatieve voersystemen, brengt na de zomer een geheel nieuw type voorraadbunker op de markt. Speciaal aan deze voorraadbunker is de compacte bouw en het eenvoudige, robuuste ontwerp. Daarnaast zorgt het ontwerp van het uitdoseersysteem ervoor dat er weinig stofontwikkeling optreedt.
Sieplo_ontwikkelt-2 
Ontwikkeling SIEPLO voorraadbunker
In de kalversector wordt steeds meer stro verstrekt, waarbij de grens van de maximale hoeveelheid wordt opgezocht. Er komen steeds meer grote balen stro op de markt, die op een eenvoudige wijze geladen en gedoseerd moeten worden. Snel, secuur en met zo min mogelijk stofontwikkeling mengen van stro en brok wordt steeds belangrijker. Daarom presenteert SIEPLO deze zomer de nieuwe compacte voorraadbunker.
Na enkele jaren geleden een voorraadbunker op de markt gebracht te hebben met een inhoud van 10m3, komt SIEPLO binnenkort met een kleiner, eenvoudig exemplaar de markt. De nieuwe compacte voorraadbunker is geschikt voor kalverhouders met een beperkte ruimte voor stro-opslag en mengen. Daarnaast is een bekend probleem in de kalversector dat er bij het verwerken van stro veel stofontwikkeling optreedt. Dit heeft SIEPLO tijdens het ontwerp zwaar laten wegen. Het ontwerp van de nieuwe voorraadbunker zorgt ervoor dat het stro zo min mogelijk in beweging is. Hierdoor blijft de structuur van het stro goed en treedt er zo min mogelijk stofontwikkeling op, in tegenstelling tot bunkers waarbij veel vijzels worden gebruikt.
De nieuwe voorraadbunker levert door het ergonomische ontwerp een flinke arbeidsverlichting op. Dankzij het slimme ontwerp is de voorraadbunker nagenoeg onderhoudsvrij.
 
Toepassing van de SIEPLO voorraadbunker
De voorraadbunker is geschikt voor strobalen van 20 tot 400 kg, in alle gangbare maten. De voorraadbunker is goed te combineren met de SIEPLO stationaire menginstallatie, SIEPLO mengwagen of de SIEPLO voerrobot. Het programma van SIEPLO is met de nieuwe voorraadbunker nu nog completer.