Nieuws
De jaarlijkse herdenking van de bevrijding van Lunteren op 16 april 1945, werd dit jaar op 20 april bijgewoond door leerlingen van groep 7 en 8 van de scholen ‘CBS De Bron’ en ‘CBS Nederwoud’. Deze jaarlijkse herdenking vindt plaats sinds april 2015.
 
Op initiatief van de ‘Educatie Commissie’ van ‘Museum Lunteren’ kwamen de leerlingen voor deze gelegenheid bij elkaar in ‘Het Westhoffhuis’ en bij de ‘Bevrijdingsbank’. De leerlingen hadden het Tweede Wereldoorlog project ‘Lunteren in oorlogstijd en bevrijding’ al eerder gevolgd in het museum en op school.
Voorzitter van het museum Jaap van Ravenswaay benadrukte in zijn toespraak dat het van groot belang voor kinderen in hun opvoeding is dat je enig besef krijgt wat er gebeurd is en hoe wij en waarom wij zo in vrijheid kunnen leven!
Jaarlijkse_herdenking_bevrijding_Lunteren_door_de_schooljeugd 
Tijdens de herdenkingsceremonie droegen leerlingen eigengemaakte gedichten voor, zongen zij het ‘Bevrijdingslied’ van Theo Borggreve en overhandigden leerlingen van ‘CBS de Bron’ het adoptiesymbool aan de leerlingen van ‘CBS Nederwoud’. Dit adoptiesymbool (met de afbeelding van de ‘Bevrijdigsbank’ in de kleuren van de Canadese vlag)) hangt het hele jaar op school en wordt ieder jaar weer aan een andere school doorgegeven.
Leerlingen van ‘CBS Nederwoud’ legden ieder een roos op de ‘Bevrijdingsbank’.
 
Foto:
Leerlingen van CBS Nederwoud voor de Bevrijdingsbank samen met leden van de Educatie Commissie Museum Lunteren.