Nieuws
De Bennekomse dammer Coen Bommel is de nieuwe sneldamkampioen van de Gemeente Ede geworden. Coen was de sterkste dammer door in twee sneldamavonden 27 punten te halen uit 16 wedstrijden.
Het sneldamkampioenschap vond dit jaar plaats bij de jubilerende damvereniging D.C.E.- Ederveen. D.C.E. viert dit jaar het 50-jarig jubileum.
Er deden totaal 44 dammers mee van de damclubs D.C.E., De Kroonschijf – B.D.V en D.E.S. Sponsor Jac Hensen stelde de bekers voor de prijswinnaars beschikbaar.
 
De verrassing van het toernooi was de Edenaar Frans Elbertsen die de partijen tegen de hoofdklassers Coen Bommel en Wijnand Voskuil won.
Frans stond hierdoor bovenaan in de eerste klasse poule en gaf deze voorsprong
niet meer uithanden.
In de hoofdklasse moest de kampioen van vorig jaar Wijnand Voskuil uit Lunteren zich tevreden stellen met een tweede plaats. De derde plaats ging naar de Bennekommer Willem Stunnenberg.
In de eerste klasse was nieuwkomster Melanie Voskuil ook goed op dreef door
een mooie tweede plaats te behalen. De derde prijs ging naar Michel Hendriksen van de damclub D.C.E- Ederveen.
 
In de tweede klasse was het een onder onsje tussen de dammers van D.C.E. en
De Kroonschijf – Ede. Er deden veertien dammers mee in deze tweede klasse.
Jan Lagerweij de arbiter uit Ederveen was een klasse partij apart en behaalde maar liefst 27 punten uit 16 wedstrijden.
De nummer twee werd op vijf punten afstand Johan Kuijkhoven met 22 punten. De derde en vierde plaats waren voor Ben van Beek en Johan Teunissen
 
Bij de huisdammers deden 12 dammers mee van de damclubs D.C.E en De Kroonschijf. Willem Achterberg was hierbij de beste sneldammer en hield Edenaar Karel Jochemsen en Gerco Beijer achter zich.