Marieke Bouman

Na haar opleiding aan de TU Delft tot bouwkundig ingenieur heeft zij jarenlang gewerkt als docent bij het universitair onderwijs in Delft en in Wageningen.
Ze heeft cursussen gevolgd o.a. aan de Europäische Akademie für Bildende Kunst in Trier en werd daarna lid van Arts-Science-Lettres te Parijs. Nu is zij lid van PEK-Ede (Platform Edese Kunstenaars). Ze maakt aquarellen, etsen en werken in gemengde technieken.

Door het meedoen met het decoreren van een tegeltableau, dat ter ere van het veertigjarig bestaan van het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo in 2001 aan de gemeente Ede werd aangeboden, werd zij gefascineerd door nieuwe mogelijkheden in tegeltableaus en keramische objecten. Ze is inmiddels lid van het NVK {Nederlandse Vakgroep Keramisten}.

In 2010 maakte Marieke drie tegeltableaus in het kader van de nieuwe Tegelroute in Lunteren. Deze tableaus werden aangebracht aan de gevels van ‘De Lunterse Beek’, een vis- en delicatessen winkel, de Rabo bank en het gebouw Euterpe.

Marieke maakt voor de Tegelroute 2011 twee nieuwe tegeltableaus. Die zijn bestemd voor het pand genaamd De Polle van de firma Otse en voor het pand Spoorstraat 5, waar vroeger een bakkerij was.