Nieuws
Tjipke Timmer wordt 65 jaar en stopt ermee. Per 1 juli is DA drogisterij De Oude Gaper voltooid verleden tijd. Op het moment dat hij de deur dichtdraait, opent Adriaan Jansen de deur van ‘Soap & Spices’, een drogisterij met natuurvoeding. Ver behoeven de klanten van De oude Gaper niet te gaan.
“De klanten hoeven maar één deur verder te gaan”, wijst Adriaan Jansen als het ware zijn klanten de weg.
In Lunteren is Adriaan geen onbekende en nog familie van Tjipke Timmer (oom) ook. Een paar jaar geleden nam hij voor korte tijd waar in De Oude Gaper. Tjipke had ene ongelukkig akkevietje met zijn fiets en was een tijdje uit de roulatie. Adriaan sprong bij en zo nam het drogisterij virus ook bezit van hem. Met als gevolg dat Adriaan z’n diploma’s behaalde en werkervaring opdeed. Inmiddels is hij alweer vijf jaar drogist in Leersum.
 
Woensdag 1 juli opent hij dan ‘Soap & Spices’ aan de Dorpsstraat (De Polle) in Lunteren. Het is een winkelformule die bijzonder is in Lunteren en omgeving.
Adriaan: “Allereerst: Het oude vertrouwde van Tjipke trachten we te benaderen. Het advies blijft, wordt alleen in een nieuw jasje gestoken. Had je een kwaaltje? Dan ging je niet naar de dokter, maar naar Tjipke. Dat zal bij ons niet veranderen.”
Vertrouwd is ook dat een deel van het personeel meegaat een deur verder. Veel producten van De Oude Gaper verhuizen mee, zodat in de nieuwe winkel een grote mate van herkenning zal zijn.
Wat ‘Soap & Spices’ bijzonder gaat maken is de combinatie Dio-drogisterij met natuurvoedingsproducten. Die naam is dan ook niet voor niets zo gekozen: ‘Soap’ verwijst naar de drogisterij, ‘Spices’ naar de natuurvoeding.
Soap__Spices 
Een kleine opsomming. Verkrijgbaar zijn glutenvrije producten, losse koffiebonen in 12 soorten, 100 (!!!) soorten losse soorten thee, E-nummervrije artikelen, vers gebrande noten, gedroogde vruchten e.d. Kortom loop er na de opening eens binnen en u zult zich verbazen zoveel herkenbaars van vroeger er te vinden is.
Het is uit het geheugen van de jongere generaties verdwenen, maar bij ‘Soap & Spices’ zijn die lekkere zoete gedroogde appeltjes van oma weer verkrijgbaar. En tegelijkertijd ook de vele soorten gedroogde (zuid)vruchten.
Balkenbrij, nog steeds verkrijgbaar bij de slager. Maar wie het zelf wilt maken heeft toch echt wel ‘Rommelkruid’ nodig. Loop in het vervolg bij Adriaan naar binnen, want hij heeft het.
 
Wat ook verkrijgbaar gaat worden zijn koek- en speculaaskruiden en niet minder dan 80 andere soorten keukenkruiden en E-nummervrije kruidenmixen voor bijvoorbeeld nasi, vlees en vis. Los verkrijgbaar uit blik, kijk naar de oude schoolplaat van een kruidenierswinkel en je weet hoe het er bij Adriaan gaat uitzien.
 
Adriaan Jansen (De Valk) is weer terug in Lunteren. En, hij heeft er zin in. “Vind het prettig weer tussen de Lunteranen te kunnen zijn. Het is vertrouwd en ‘Soap & Spices’ is een winkel waar de klant centraal staat. Veel hebben we op voorraad, maar daarnaast kunnen we ook nog eens vrijwel alles bestellen. Ik hou er van om goed te zorgen voor mijn klanten. Ze zijn van harte welkom, al is het maar voor een praatje of om even wat verse noten of een nieuwe variant koffiebonen te komen proeven.”