Nieuws
Het terrein en clubhuis van Scouting Lunteren aan de Lunterse Hessenweg was het afgelopen weekend versiert met slingers en ballonnen. Leden, leiding, bestuur en ouders van de leden vierden er het 70-jarig bestaan van de Scoutinggroep.
 
In juni 1945 werd de Hessengroep opgericht, een groep voor alleen jongens. Al na enkele weken werd er een meisjesgroep opgericht: De Callunagroep. Na verloop van enkele jaren werd de Callunagroep opgeheven en in 1964 werd de Zandkleppers opgericht.
In 2008 werden beiden groepen (Hessengroep en Zandkleppers) samengevoegd onder de naam Scouting Lunteren. Overigens was dit een formele verandering, want al sinds 1973 werken de groepen al samen en delen het clubhuis, Het Houten Hes in het Luntersche Buurtbos.
Scouting_Lunteren_viert_haar_70e_verjaardag 
Vrijdagavond 30 mei werden de leden verwelkomt door de leiding en Gijs en Aaltje. Twee kwieke ‘senioren’, welke de eerste leden van de Hessengroep en Callunagroep zouden zijn. Na een gezellig kampvuur werd de nacht doorgebracht in tenten en door de jongste leden in Het Houten Hes. Zaterdagochtend werd er in het centrum van Lunteren een vossenjacht gehouden en een spannend spel met mobiele telefoons gespeeld. Na de lunch op het Nieuwe Erf vertrok de hele groep met een touringcar naar Ede, waar met ruim 120 leden werd gezwommen in zwembad de Peppel. Zaterdagavond werden er door de leidinggevenden diverse bosspelen en een spannende dropping georganiseerd.
 
Op zondagochtend stond er een postenspel op het programma. De leden gingen in kleine groepjes langs verschillende posten waar allerlei activiteiten werden gedaan: Zo snel mogelijk met het groepje over een hindernisbaan, zoveel mogelijk van het ene punt naar het andere punt brengen met behulp van diverse buizen, die op logische wijze in elkaar geschoven moesten worden en vele andere uitdagende spelen.
 
Na het postenspel werden de ouders van de jeugdleden welkom geheten door groepsvoorzitter Arjen Droog, waarna iedereen aanschoof voor een gezellige en lekkere lunch met soep, salade en broodjes. Gijs en Aaltje hadden nog een verrassing voor alle aanwezig leden: Een speciale jubileum-badge, die herinnert aan het 70-jarig bestaan van de groep.
 
Scouting Lunteren organiseert wekelijks voor ruim 150 jeugdleden tussen de 5 en 21 jaar leuke en avontuurlijke activiteiten. Op zaterdag 12 september organiseert de groep een open dag voor alle geïnteresseerden. Meer informatie over de Scoutinggroep is te vinden op www.scoutinglunteren.nl