Nieuws

Samen met 170 andere Scoutingverenigingen in heel Nederland dingt Scouting Lunteren mee naar gratis zonnepanelen. De hoofdprijs bestaat uit tien zonnepanelen op het Scoutinggebouw. Op www.zonnestrijd.nl kan nog tot en met 31 oktober gestemd worden.

Natuur & Milieu deelt, met steun van de ASN Bank, vijf sets zonnepanelen uit aan Scoutinggroepen. De groep die de meeste stemmen krijgt, wint tien zonnepanelen. Voor de tweede en derde plaats zijn tweemaal acht zonnepanelen beschikbaar. Scoutinggroepen die op de vierde en vijfde plaats eindigen, krijgen elk zes zonnepanelen.
De daken van alle 170 deelnemende Scoutinggroepen zijn gecheckt op geschiktheid voor zonnepanelen. Op 1 november maakt Natuur & Milieu de winnaars bekend. De zonnepanelen worden in november door Eneco bij de winnaars geïnstalleerd.

“Jongeren en hun ouders op een positieve manier in aanraking brengen met duurzame energie, dat is het belangrijkste doel van de actie”, zegt Olof van der Gaag van Natuur & Milieu. Dankzij de actie komen duizenden kinderen, ouders en tienduizenden stemmers in aanraking met duurzame energie. Zonnepanelen zijn niet alleen duurzaam, maar ook goed voor de portemonnee.

De actie Scouting Zonnestrijd is een vervolg op de succesvolle kinderboerderijenactie ‘Zet kinderboerderijen in de zon’, die Natuur & Milieu vorig jaar heeft gehouden samen met de ASN Bank. Duizenden mensen stemden toen op hun favoriete kinderboerderij. Bij de drie winnende kinderboerderijen liggen de zonnepanelen inmiddels op het dak. Goed voor het milieu én voor de portemonnee van de kinderboerderijen.

Stemmen
Op de website www.zonnestrijd.nl kan heel Nederland zijn stem uitbrengen op zijn favoriete Scoutinggroep. Onder de stemmers verloot Natuur & Milieu tien Wakawaka-lampen. Stemmen kan nog tot en met 31 oktober.