Nieuws
Dirigeren, het lijkt zo eenvoudig, maar de praktijk is weerbarstiger. Dat ervaren ook de kandidaten van de tv-show ‘Maestro’, waarin BN’ers de baton van de een orkestdirigent overnemen.
KNA presenteert op vrijdag 12 juli de Lunterse editie van de show op het Nieuwe Erf: ‘Maïs-stro’. Met …, natuurlijk, Lunterse maestro’s.
 
Concept
De komende repetities van het fanfareorkest van KNA Lunteren verlopen anders dan anders. Niet de eigen dirigent Erik Kluin, maar vier Lunterse dirigenten-in-spé zullen het stokje overnemen. Erik geeft voorafgaand aan de repetities directie-les. Hoe hou je een baton vast? Hoe weet je wanneer je moet beginnen? En in welke vorm ‘wapper’ je dan met dat stokje?
Aansluitend aan de directie-les leiden de Lunterse maestro’s de repetitie, begeleid door Erik Kluin. Dat is best schrikken voor de eerste keer: 35 muzikanten kijken verwachtingsvol naar de dirigenten hoe ze door de muziek geleid worden.
 
Op vrijdag 12 juli is het moment suprème: alle vier deelnemers dirigeren het fanfareorkest, live op het Nieuwe Erf. Het fanfareorkest van KNA Lunteren speelt, vanzelfsprekend, ook onder haar eigen maestro Erik Kluin. Deze maestro jureert ook de vier kandidaten op hun vakmanschap. De beste dirigent wint een gouden baton.
 
Deelnemers
De deelnemers van ‘Maïs-stro’ zijn stuk voor stuk bekend gezichten in Lunteren. Wie bij Brouwer Home en Living binnenstapt, loopt daar ongetwijfeld de eerste kandidaat tegen het lijf: Arjen Terare. Wie daarna doorloopt richting de Koepel komt daar de tweede kandidaat tegen: Jacqueline van Doorn. Ook notaris en beschermheer van KNA Lunteren Maarten Vriens mag het baton vasthouden. De vierde kandidaat-maestro is Marion van Roekel, gemeenteraadslid.
 
Gratis toegang
KNA Lunteren staat midden in de maatschappij en wil voor iedereen in ons dorp van betekenis zijn. Daarom is de toegang voor dit concert gratis. Zet het vast in de agenda!