Nieuws
In Doetinchem werd afgelopen weekend de 2e plaatsingswedstrijd van de 2e divisie Turnen Dames georganiseerd. Namens Exalto Sport kwamen vier turnsters in actie, waarbij drie turnsters zich wisten te plaatsen voor de landelijke finales.
Turnsters_Exalto_Sport_naar_landelijke_wedstrijden
Foto: van links naar rechts onder: Jesmé Dokter en Linde Steinbusch
Van links naar rechts boven: Larissa Vermeul en Jasper van Dam (trainer) 
 
De jongste turnster van de 1e selectie, Marit Brinkman, beet de spits af in de eerste wedstrijdronde. Zij turnde een goede wedstrijd en liet op het toestel brug / rek voor het eerst een reuzendraai zien. Ze eindigde op de 21e plaats.
Linde Steinbusch is na een jaar blessureleed goed gestart in de seniorcategorie. Haar vloeroefening werd gewaardeerd met een 11,90 en ze eindigde daarmee op een 17e plaats. Op basis van haar 1e plaatsingswedstrijd wist Linde zich te plaatsen voor de landelijke wedstrijden.
 
Tot slot kwamen de junioren Larissa Vermeul en Jesmé Dokter in actie. Larissa liet, net als bij de 1e plaatsingswedstrijd, nette oefeningen zien. Bij het toestel sprong had zij beide sprongen tot stand, wat haar een 12,425 opleverde. Ook op brug liet zij een goede oefening zien en zij eindige dan ook knap op een 5e plaats.
Jesmé is gepromoveerd vanuit de 3e divisie en moest deze wedstrijd vol aan de bak. Op vloer sprong zij voor het eerst in een wedstrijd een salto achterover met hele draai. Zij scoorde op dat toestel dan ook 12,40 punten. Met een 12,15 voor het toestel sprong behaalde zij een 12e plaats. Hiermee wist Jesmé zich, net als Larissa, te plaatsen voor de landelijke kwartfinale.