Nieuws

Vier turnsters van Exalto Sport hebben zich dit weekend bij de halve finale van de 3e divisie weten te kwalificeren voor het Bondskampioenschap. Daarnaast mocht senior turnster Debbie Leeftink het zilver in ontvangst nemen en wist Linde Steinbusch zich te kwalificeren voor de toestelfinale op balk.

Turnsters_Exalto_Sport_naar_NK

In Duiven mocht Annika Rigg namens Exalto Sport de spits afbijten. Mede door een sterke balkoefening wist zij een tiende plaats te behalen.
In de Junior categorie startte Linde Bouw erg sterk op het toestel brug, waar ze een 11,70 behaalde. Haar vloeroefening werd beloond met een 11,75. Linde Steinbusch scoorde een 11,50 op balk, wat haar een plek oplevert in de toestelfinale van dit onderdeel. Linde Bouw eindigde als vijfde en Linde Steinbusch werd zesde, voldoende voor een plek in de landelijke finale.
In de laatste wedstrijdronde streden Debbie Leeftink en Laura Veenendaal om de felbegeerde finaleplaats, waar slechts 6 van de 24 turnsters zich voor zou kwalificeren. Dit deden zij met overtuiging!
Debbie scoorde het hoogste cijfer op sprong, dankzij twee goede sprongen met een hoge moeilijkheid; 12,817. Laura deed niet veel onder voor Debbie en scoorde een 12,483. Laura turnde een goede balkoefening, wat haar een reserveplaats opleverde in de toestelfinale. Debbie turnde een constante wedstrijd en eindigde als tweede. Laura werd vijfde.

Foto: Laura Veenendaal (links) en Debbie Leeftink (rechts) waren blij met de resultaten.