Nieuws
Afgelopen weekend heeft Exalto Sport goede resultaten geboekt bij de sportacrobatiek. Het trio van Else van der Hee, Debbie Leeftink en Kim van Bindsbergen wist de bronzen medaille te winnen en drie van de vier teams plaatsten zich voor de halve finale NK.
Zaterdag 1 april werden in Ruurlo de Oost-Nederlandse kampioenschappen georganiseerd (kwartfinale NK). Voor Exalto Sport hadden vier teams zich geplaatst voor deze wedstrijden. Er hing meer af van deze wedstrijd dan Oost-Nederlands Kampioen worden, belangrijker was het om voldoende punten te scoren om zich te plaatsen voor de halve finale NK welke op 6 mei in Zwolle gehouden gaan worden.
Het team bestaande uit Ruth de Does, Clémence Spruit en Chayenne Spruit deden mee in de D-lijn. Deze meiden lieten een mooie wedstrijd zien. Met een puntentotaal van 29.10 pt. wisten zij zich niet te plaatsen voor de volgende wedstrijd.
In de C-lijn werd het een spannende strijd. Van de 31 teams konden 14 teams zich plaatsen voor de volgende wedstrijd mits er een puntentotaal van 44 pt. behaald werd.
Eline Versteeg, Fleur Mijnten en Floor Versteeg beten het spits af. Hun tempo oefening werd beloond met 21.92 pt. De hoop op een plekje in de volgende ronde was al een beetje verkeken. Hun mooie balans oefening werd echter beloond met 23.32 punten. Met een totaal van 45.24 pnt en een 13e plaats wisten zij zich verrassend te plaatsen voor de halve finale.
Sterre Mijnten, Tanja Wijnen en Irsa Rigg mochten als tweede team de wedstrijdvoer betreden en dat deden ze met flair. Voor hun tempo oefening kregen ze een mooie score van 23.09 pt. Hun prachtige balansoefening zagen ze beloond met 23.49 pt. Met een puntentotaal van 46.58 pnt en een mooie 9e plaats kijken deze meiden terug op een goede wedstrijd.
Het derde team wist het spannend te houden tot het einde van de wedstrijd. Debbie Leeftink, Else v.d. Hee en Kim van Bindsbergen lieten een mooie tempo oefening zien waarvoor zij 23.40 pnt kregen. Na de 1e ronde stonden ze op een 5e plaats en was een podiumplaats volgens het team niet meer mogelijk.
Toch lieten ze vervolgens een prachtige balans oefening zien.
Met maar liefst 24.17 pnt voor hun 2e oefening kregen deze trotse dames de bronzen medaille omgehangen. Met een puntentotaal van 47.57 pnt. is ook dit team zeker van een plaats in de volgende wedstrijd.
Succesweekend_voor_Exalto_Sport-acrobatiek
Groepsfoto boven: Van links naar rechts per team: Clémence Spruit, Cheyenne Spruit, Ruth De Does. Else van der Hee, Kim van Bindsbergen, Debbie Leeftink. Tanja Wijnen, Irsa Rigg, Sterre Mijnten. Floor Versteeg, Eline Versteeg, Fleur Mijnten.
Jubilarissen