Nieuws
De turnsters, die uitkomen in de 3e divisie Turnen Dames, turnde afgelopen weekend hun 3e plaatsingswedstrijd. Stevie Waalewijn en Céline Labrie wonnen een gouden medaille en plaatsen zich tevens voor de districtsfinale. Ook Lara Steinbusch en Yuwei van Middendorp wisten zich te kwalificeren voor de volgende ronde.
 
In de eerste ronde begon de senior turnster Céline Labrie sterk op het toestel brug. Op het 2e toestel balk bleef zij staan en scoorde het hoogste cijfer van het deelnemersveld. Met een 12,45 voor sprong sloot zij haar wedstrijd goed af en mocht het goud in ontvangst nemen. Door deze mooie prestatie wist zij zich te plaatsen voor de districtsfinale.
Ook de juniorturnster Stevie Waalewijn deed goede zaken. Een strakke vloeroefening en een stabiele balkoefening leverde op beide toestellen een score van 11,55 punten op en daarmee was de basis gelegd voor haar 2e gouden medaille van dit seizoen. Marijne Vermeulen had geen gelukkige voorbereiding in verband met een hersenschudding. Haar brugoefening werd met 11,20 beloond en ze eindigde in de middenmoot.
 
In de laatste ronde kwamen nog vier turnsters in actie. Yuwei van Middendorp, Annika Rigg en Lara Steinbusch begonnen alle drie sterk op het toestel vloer. Yuwei haalde op sprong 12,125 punten en eindigde daarmee op een 7e plaats. Annika liet een nette brugoefening zien wat werd beloond met een 11,25. Lara kwam tijdens het inturnen op balk hard ten val, waardoor zij haar balkoefening wat minder stabiel turnde dan normaal. Zij eindigde uiteindelijk op de 10e plaats en dat was voldoende voor een plaats in de districtsfinale. Ook Yuwei wist zich te kwalificeren voor de volgende ronde.
 
Tot slot turnde de pupil 2 turnster Lu Kai van der Goot een goede wedstrijd en verbeterde zij haar puntentotaal opnieuw. Met een 14e plaats was zij dan ook tevreden.
 
Foto podium senioren met Céline Labrie op de 1e plaats.