Nieuws
De acroteams van ‘Exalto Sport’ hebben zaterdag zilver en brons gewonnen op het Oost Nederlandse Kampioenschap in Hellendoorn. Beide teams hebben daarmee een plaats afgedwongen voor de landelijke halve finale.
Podiumplaatsen_voor_Exalto_Sport
Foto v.l.n.r.: Eline Versteeg, Floor Versteeg, Tanja Wijnen, Sterre Mijnten, Irsa Rigg.
 
Sportacrobatiek duo, Eline Versteeg & Floor Versteeg, begon de wedstrijd met een goed uitgevoerde balansoefening waarvan de moeilijkheidswaarde hoger was dan bij de plaatsingswedstrijden. Dit duo komt dit jaar uit in het Damespaar C-Senior niveau.
Ook de tweede (tempo) oefening voerden zij correct uit. Voor beide oefeningen kregen ze de op één na hoogste score in het deelnemersveld. Zij mochten na afloop een verdiende zilveren medaille in ontvangst nemen.
 
Voor acro trio, Irsa Rigg, Tanja Wijnen & Sterre Mijnten, was het fijn om weer op de wedstrijdvloer te staan na het missen van de tweede plaatsingswedstrijd. Ze begonnen eveneens met een goede balansoefening. Bij de tempo oefening hadden ze nog iets recht te zetten ten opzichte van de plaatsingswedstrijd. De vooroversalto was de vorige keer nog een struikelblok. Deze keer ging de uitvoering hiervan wel goed. De totaalscore van 47,750 punten leverde het team een bronzen medaille op.
 
Beide teams komen zondag 6 mei weer in actie tijdens de landelijke halve finale.