Nieuws

Het was een succesvolle zaterdagmiddag (1 november) voor de DOS-dames in Arnhem. Zowel de D1 als de D2 wist de winst mee te nemen naar Lunteren. Waar D1 een foutloze wedstrijd kende tegen Agilitas D4 (0-4), liet D2 één set liggen tegen Agilitas D5 (1-3). Dankzij de overwinningen staan beide damesteams bovenaan in de tweede en derde klasse.

Ook Agilitas D4 kon geen setje afsnoepen van DOS D1. Het verschil tussen beide teams was op de ranglijst groot, maar dat was op het veld niet te zien. DOS begon matig aan de wedstrijd. De precisie in de pass ontbrak, waardoor er te weinig aanvalsdruk was. Naarmate de set vorderde, kregen de dames meer grip op de wedstrijd en trokken ze de set naar zich toe: 19-25. In de tweede set lieten de dames zien waar ze toe in staat zijn als het eenmaal draait. Met overtuiging walste DOS met 14-25 over de tegenstander heen. De derde (17-25) en vierde set (18-25) kenden eenzelfde verloop. DOS pakte een vroege voorsprong. Vervolgens slopen er hier en daar wat foutjes in het spel waardoor de setuitslag niet groter uitviel, waar dat wel had gekund. Met zes wedstrijden gespeeld heeft D1 nog geen enkele set laten liggen. Met dertig punten, vier punten voorsprong op nummer twee Set Up’69 D3, staan de dames fier aan kop in de tweede klasse.

Dames 2 begon sterk aan de wedstrijd. De eerste set ging overtuigend met 16-25 naar het uitspelende team. In de tweede set ging het wat moeizamer aan de kant van DOS. Toch sleepten de dames met 20-25 de set binnen. In de derde set nam DOS snel de leiding. Er leek niets aan de hand, maar de persoonlijke fouten stapelden aan DOS-zijde op. Agilitas kwam langszij en sloeg de set binnen met 25-20. Een spannende vierde set volgde waar beide teams aan elkaar gewaagd waren. Uiteindelijk maakte DOS minder fouten dan de tegenstander en won de set met 21-25. Een moeizame overwinning die wel voldoende was om de koppositie te heroveren van Set Up’69 D5. Met vierentwintig punten uit zes wedstrijden is D2 koploper in de derde klasse.

Dames 1 en 2, beiden teams onder leiding van Bovenste Beste Burger Cees Roelofsen, spelen deze week tegen directe concurrenten. Dames 2 neemt het woensdag 5 november op tegen nummer vier Setash. En op vrijdag 7 november speelt D1 een thuiswedstrijd tegen Agilitas D2, de nummer drie op de ranglijst. Om 19.30 zullen de dames proberen alle punten in Lunteren te houden. Kom naar Ut Sporthuus en schreeuw de Lunterse volleybaldames naar de overwinning!