Nieuws
Woensdagmiddag 29 november was het een drukte van jewelste in het damgebouw van D.E.S.-Lunteren. Het Rabo- schooldamkampioenschap van Lunteren werd er gehouden. Er hadden zich 13 teams van vijf verschillende scholen ingeschreven.
 
Bij de bovenbouw deden zes viertallen waarbij de strijd om de eerste plaats ging tussen de teams van De Nederwoud 1-2, De Sprong en De Wegwijzer. De beslissing viel pas in de laatste ronde toen het tweede viertal van CBS De Nederwoud met moeite.
Een 4-4 gelijkspel behaalde tegen het verrassend sterke viertal van De Sprong.
De concurrenten De Wegwijzer en Nederwoud 1 wonnen wel een laatste ronde maar kwamen beide een punt te kort in de einstand op het tweede vietal van CBS De Nederwoud.
Het winnende viertal bestond uit de spelers: Jos Evers, Herianne Vierwinden, Niels Middendorp en Lennard Drost.
 
De nummers twee CBS De Nederwoud 1 en de nummer 3 De Wegwijzer plaatsen zich ook voor de halve finale van Gelderland dat op zaterdag 13 januari 2018 wordt gehouden
 
De Bron 1 kampioen bij de Welpen
 
Bij de welpen deden er zeven 4-tallen mee aan het Rabobank schooldamkampioenschap. Het jonge viertal van De Bron 1 kende een sterke start en won de eerste twee wedstrijden met groot overmacht van De Bron 2 en De Sprong 1. Het viertal van De Nederwoudse school deed ook goed mee en behaalde eveneens 4 punten.
De onderlinge ontmoeting eindigde in een 4-4 gelijkspel. De beslissing viel hier ook in de laatste ronde. De Bron 1 won overtuigend van De Wegwijzer 1 met 8-0 en De Nederwoud liep een puntje liggen tegen het derde viertal van De Bron 3.
Het winnende viertal van De Bron 1 bestond uit de spelers: Rens Kool, Shem Schreuder, Simon Janga, Evan van de Kleut.
 
De nummer 2.CBS De Nederwoud 5-7 en De Bron 3 5-7 plaatsen zich ook voor de Gelderse halve finale.
 
Aan het einde van het Rabo-bank schooldamkampioenschap werden de prijzen uitgereikt door de D.E.S. voorzitter Jaap Heij aan de winnaars. De nummers 1 t/m 3 kregen een mooie beker en natuurlijk de gouden, zilveren en bronzen medaille.
Alle overige deelnemers kregen een mooie medaille met de lint kleuren van de oud – Lunterse dag. Damclub D.ES. hoopt dat nu vele schooldammers zich aanmelden voor het dammen voor de jeugd.
De eerste tien damlessen kunnen ze gratis volgen via het dampaspoort (geldig vanaf 1 december).