Nieuws
De Exalto Sport turners zijn dit seizoen voor het eerst in actie gekomen bij een landelijke kwalificatiewedstrijd in Volendam. Met hoge scores op een aantal toestellen hebben de heren hun visite kaartje afgegeven.
 
In Volendam mochten dit weekend vier de Exalto Sport heren hun oefeningen laten zien. Voor Max Koops, Alexander Lens, Tieze van den Elsen en Pieter van Norel was dit de eerste landelijke wedstrijd van het seizoen en daarmee ook de eerste kans om scores neer te zetten waarmee ze zich kunnen plaatsen voor het NK in juni.
Max (2e divisie, senior) mocht zaterdagavond als eerste turnen en begon op ringen met een sterke oefening. Met twee mooie krachtelementen en een dubbelsalto af was de toon gezet. Ook de andere toestellen liepen goed. Na wat moeite op brug en rek sloot hij de wedstrijd goed af op vloer en voltige, met een achtste plaats in de meerkamp als eindresultaat.
Alexander (2e divisie, jeugd) had zondagochtend een slechte start op voltige, maar wist daarna op de andere toestellen mooie oefeningen neer te zetten. Op vloer sloot hij de wedstrijd heel goed af met een eerste plek op dit toestel. Alexander haalde een 19e plaats in de meerkamp.
Ook Tieze (2e divisie, junior II) turnde een nette wedstrijd. Na drie toestellen stond hij even derde, maar eindigde uiteindelijk op de zevende plaats in de meerkamp en een tweede plaats op brug.
Tot slot mocht Pieter zijn oefeningen turnen. Hij begon met een hele nette vloeroefening, die hem de eerste plaats op dat toestel opleverde. Door een blessure kon hij geen voltige turnen, maar daarna wist hij op de andere toestellen mooie oefeningen te turnen, met een aantal moeilijke afsprongen. Pieter wist naast de eerste plaats op vloer ook eerste te worden op rek en tweede op sprong.
 
De heren hebben nog twee kwalificatiewedstrijden waarmee ze zich kunnen plaatsen voor het NK.