Nieuws
De Exalto Sport turnsters uit de 6e divisie wisten in het weekend van 1 april beslag te leggen op één zilveren en twee bronzen medailles. Tegelijkertijd hebben jong-talent jongens tijdens de toestelkampioenschappen in Harderwijk zes medailles verdiend.
Melvin Boerboom (pupil niveau 12) won met 19,20 punten het goud op de vloer. Skip Langius (benjamin 12) turnde een prachtige voltige oefening en won daarmee het goud op dit toestel. Luca Hardeveld (benjamin 12) wist zelfs vier medailles te bemachtigen, op de rekstok won hij het goud en voor de onderdelen vloer, sprong en brug kreeg hij de zilveren medaille omgehangen.
Bij de 2e plaatsingswedstrijd 6e divisie in Beneden Leeuwen mocht Louise Boel (pupil 2 D3) de zilveren medaille in ontvangst nemen, Laura Vink werd in hetzelfde niveau 3e en Yara van Vliet eindigde helaas net naast het podium op de 4e plaats. Alle drie de turnsters hebben zich mede door deze goede resultaten geplaatst voor de regiofinale.
Britt Jonkman (instap D3) werd 4e en mag door naar de regiofinale. Anouk van Beek werd in hetzelfde niveau 12e, Jinske Pater 24e. Inger Pietersma kwam in actie in het senior F niveau. Nog herstellende van een blessure en met maar beperkte voorbereiding eindigde ze tevreden op de 6e plek. Viënne Hartjes (jeugd 1 D3) eindigde op een mooie 3e plek en plaatste zich daarmee ook voor de finale. Olivia van Veldhuizen deed niet mee maar was al geplaatst voor de finale.
Medailles_voor_Exalto_Sport_turners_en_turnster
Foto onder: Jong talent jongens. Luca Hardeveld met drie medailles en Skip Langius met gouden medaille.