Nieuws
Vrijdag 1 juni organiseerde damclub D.E.S. een sneldamtoernooi voor de damliefhebbers. Dit toernooi werd dit jaar gehouden i.p.v. de damnacht. Er deden totaal 18 dammers mee. Zij kwamen uit in drie ronden de voorronden werden gespeeld met zes spelers per groep. De nummers 1 t/m 3 gingen over naar de finalegroep en de nummers 4 t/m 6 gingen over naar groep 2.
In alle groepen waren er weinig verrassingen waardoor de negen sterkste dammers doorgingen naar de finalegroep 1.
Henk_Klarenbeek_wint_sneldamtoernooi
Winnaar Henk Klartenbeek (links) met D.E.S. voorzitter Jaap Heij.
 
In de twee finale groepen van 9 spelers werd er een enkelrondig toernooi gespeeld met een tempo van 5 minuten en 3 seconden per speler.
De toppers in de bovenste groep Henk Klarenbeek van D.E.S. – Lunteren en Matthias de Kruijf van W.S.D.V. Wageningen bleken goed aan elkaar gewaagd.
Beide spelers wonnen 7 wedstrijden en het onderlinge duel eindigde in remise.
Hierdoor eindigde beide spelers bovenaan met een mooie score van 15 punten uit 8 wedstrijden.
Besloten werd om drie beslissingspartijen te spelen met een totaal tempo van 5 minuten en 3 seconden. De eerste partij werd remise en de tijd was voor beide hierdoor nog maar 1 minuut.
De tweede partij hield Henk Klarenbeek het hoofd koel en won van Matthias op fraaie wijze. Door het ontbreken van tijd in de laatste ronde moest Matthias zich gewonnen geven en Henk feliciteren met de eerste plaats van het sneldamtoernooi.
Matthias eindigde hierdoor op een tweede plaats en Arjen Timmer volgde op 4 punten achterstand en werd hiermee derde.
Henk_Klarenbeek_wint_sneldamtoernooi_1
Bert Visbeen (links) was de sterkste in de tweede groep.
 
In de tweede groep liet Bert Visbeen uit Melissant zien in topvorm te verkeren.
Bert die een aantal dagen op een camping in de omgeving bivakkeerde wilde het toernooi niet missen. Hij behaalde maar liefst 14 punten uit 8 ronden en bleef daarmee de concurrentie ruim voor.
De tweede plaats was voor de sympathieke dammer Eddy Weijman uit Renkum.
Eddy behaalde 11 punten en bleef daarmee de Erwin Jochemsen uit Lunteren één punt voor.
De wedstrijden waren rond 01.00 uur afgelopen en vervolgens verrichtte de voorzitter van D.E.S.- Lunteren Jaap Heij de prijsuitreiking.
De nummers 1 t/m 3 kregen een enveloppe met inhoud overhandigd van de voorzitter. De twee poedelprijzen een mooi magnetisch dambord gingen naar de Edenaar Arjen Teunissen en Steve Chadlie uit Barneveld.