Nieuws
Zaterdag 8 december stonden er drie thuis wedstrijden op het programma in het clubgebouw van damclub D.E.S – Lunteren.
Het eerste damtiental moest aantreden tegen de reserves van Stight Thans 2 uit Schiedam. Dit team werd vorig jaar net als D.E.S. kampioen in de hoofdklasse en heeft dit jaar door een grote sponsor drie Afrikaanse grootmeester ingehuurd om zeker te zijn van handhaving in de ere klasse.
 
D.E.S. ( Door Eendracht Sterk) ging met haar eigen clubspelers en een gezonde wedstrijd instelling de strijd aan tegen Stigt Thans 2.
Henk Klarenbeek gaf het goede voorbeeld en won in a-tempo zijn partij tegen de
niet kinderachtige speler Geert Prinsen.
Hierna sponst zich een echt damgevecht tussen Lunterse en Schiedamse dammers. Er eindigde maar liefst zes partijen in remise en hierdoor bleef met kunst en vliegwerk de voorsprong voor D.E.S in stand. De Afrikaanse grootmeesters Mbonge, Niami werden netjes op remise gehouden.
De enkele nederlaag kwam van Laura Timmerman die net iets te kort kwam tegen Dirk van Schaik jr.
De laatste partij tussen Erwin van Hierden en de Wereldkampioen bij de pupillen Emre Hageman eindige in een terechte remise.
D.E.S 1 pakte hierdoor het derde punt in de Ere- klasse en blijft hierdoor de concurrenten W.S.D.V en Hoogeveen voor in de ranglijst
 
D.E.S. 2 neemt revanche
De vorige wedstrijd van D.E.S. 2 was er één om gauw te vergeten door de 11-9 nederlaag tegen De Rivieren Dammers.
Deze zaterdag werd er met een grote dosis inzet overtuigend gewonnen met 13-7 van de nummer drie op de ranglijst, D.C. Nijmegen 1. Vanaf het begin liep de wedstrijd lekker in het voordeel van D.E.S. 2. Teamleider Evert van de Pol zorgde via een snelle mooie aanvallende winstpartij voor de 2-0 voorsprong. Coen Bommel forceerde een doorbraak tegen Ludger Buys en dat betekende 4-0. Johan Top was coulant voor zijn tegenstander Hazen en nam met remise genoegen.
De overige zes partijen eindigde in remise waardoor D.E.S. 2 ruim met 13- 7 won en nu netjes met acht punten in de middenmoot staat van de eerste klasse C.
 
Monsteroverwinning D.E.S. 3
Het derde tiental heeft tegen de lantaarndrager Dios-IJsselstreek 2 een forse 17-3 overwinning behaald. De tegenpartij kwam slechts met acht dammers naar Lunteren waardoor de wedstrijd al begon met een 4-0 voorsprong voor D.E.S. 3
De wedstrijd ging hierna in no-time richting een grote overwinning van D.E.S 3
De winstpartijen kwamen op naam van : Levien Cysouw, Erwin Jochemsen, Arjan van Galen, Evert Evers, Jelte Lokhorst, Chris Versteegen,
Annemieke Stunnenberg.
De drie remises waren van: Frans Lamers, Gerrit Alink en Johan de Haas.
Door deze ruime overwinning heeft D.E.S. 3 inmiddels 11 punten uit zeven rondes en staat het netjes op een derde plaats in de Tweede klasse B.