Nieuws
Vanuit de gymnastiekunie in district Oost werd ook dit jaar weer de Toestelkampioenschappen georganiseerd, waarbij turnsters strijden om de medailles per toestel. Voor de turnsters van de 3e en 4e divisie werd er in Varsseveld gestreden om de prijzen en wist Exalto Sport maar liefst 14 medailles te veroveren.
 
De grootste successen werden bereikt in de eerste wedstrijdronde. Jesmé Dokter, Annika Rigg, Lara Steinbusch, Demi Buis en Ilse van Haveren turnden in verschillende niveaus voor het eerst een oefening met keuze elementen. Jesmé behaalde goud op sprong en vloer. Bij het onderdeel brug haalde ze een bronzen medaille. Annika won het brons op het onderdeel sprong. Ilse (goud) en Demi (zilver) stonden samen op het podium bij het onderdeel brug. Daarnaast wist Demi nog het goud op balk en het zilver op vloer in de wacht te slepen. Lara kwam op alle toestellen net tekort en moest genoegen nemen met een vierde plaats (balk) en een vijfde plaats op vloer en brug.
 
De senior turnster Ronne Pater mocht in de tweede wedstrijdronde van start. Met name op vloer wilde ze revanche nemen, aangezien bij haar laatste wedstrijd op dit onderdeel haar serie mislukte. In Varsseveld liet ze een prachtige oefening, wat werd beloond met 11,80 punten en een gouden medaille.
Geheel onverwachts haalde Ronne ook het goud op bij het toestel balk, wat een leuke verrassing was.
Fleur van Haveren wist in haar niveau ook het goud te winnen op balk.
In de laatste wedstrijdronde kwamen Linde Bouw, Judith Terpstra en Céline Labrie nog in actie. Linde is een echte meerkamp turnster en wist alleen op brug een derde plaats te behalen. Op de andere toestellen eindigde zij als zevende (balk) en vierde (vloer). Céline maakte een aantal kleine foutjes en moest genoegen nemen met de plaatsen in de middenmoot. Ook voor Judith waren de medailles te hoog gegrepen. Ze maakte echter wel persoonlijke progressie door voor het eerst in wedstrijdverband een streksalto en salto halve draai op vloer te turnen.
 
 
Foto: Groepsfoto deelnemende turnsters en trainers.
Van links naar rechts. Bovenste rij:
Ronne Pater, Jesme Dokter, Fleur van Haveren, Tessa Hermsen, Demi Buis, Ilse van Haveren.
Middelste rij: Annika Rigg, Stevie Waalewijn, Lara Steinbusch, Roos Noorlander, Else van der Hee.
Onderste rij trainers: Jasper van Dam, Claudia van Mechelen, Linsey Pico, Annemarie van Deelen.