Nieuws
Wanneer je in februari het Wekeromse Zand opgaat kun je in zandstormen en sneeuwstormen terecht komen. Of de aanloop naar de lente meemaken met een prikkelend zonnetje. Met het weer kan het alle kanten op. Echter bij elk weertype laat het Wekeromse Zand zijn wilde schoonheid zien.
 
Kom het zelf beleven op zaterdag 10 februari. De boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen neemt organiseert dan een excursie door het gebied. Met een beetje geluk zijn ook nog moeflons te zien en raven te horen. Lopen door dit terrein vraagt enige conditie. Dat geldt zeker bij stevig winterweer. Houd rekening met de weersomstandigheden. Het kan koud, nat en zelfs glad zijn. Voor jonge kinderen en mensen die niet goed ter been zijn is deze wandeling daarom minder geschikt. Honden zijn niet toegestaan op het Wekeromse Zand.
 
Start: 14.00 uur op de parkeerplaats aan de oostzijde voorbij de voormalige vuilstortplaats ten zuiden van Wekerom. Duur: ca. 2 uur. Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 10 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig. Informatie: Joyce Penninkhof, tel. 06 - 14 968 813 of Wiebe Verbaan, tel. (0318) 611 947.
 
Routebeschrijving:
vanaf de parkeerplaats aan de oostzijde voorbij de voormalige vuilstortplaats ten zuiden van Wekerom. Routebeschrijving: vanuit Ede na ca. 3 km op de tweede rotonde bij Steakhouse Amadeus afslag links en direct weer (schuin) rechtsaf richting Wekerom (= Wekeromse weg). Langs tuincentrum De Driesprong (a/d rechterhand) na 2,5 km linksaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Na ca. 50 m rechtsaf (zie blauw bord parkeren). U passeert rechts de voormalige vuilstortplaats; links is een raster. Na ruim 1 km is links de parkeerplaats. Let op de gele richtingpijlen. Vanaf Wekerom na ca. 2,5 km rechtsaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Verder zoals hiervoor. Aan de Wekeromse weg staat aan beide zijden van de weg voor de afslag naar de Immenweg een aanwijsbord van Geldersch Landschap & Kasteelen.