Nieuws
Uitwaaien en genieten van het voorjaar? Dat kan en ga mee met de gids van St. Recreatie Veluwe-Vallei en wandel over Landgoed Kernhem in Ede. Deze wandeling vindt plaats op woensdag 22 mei en begint om 14.30 uur.
De start is voor huize Kernhem, Kernhemseweg (aan N 224) te Ede Toegangsprijs: volwassenen € 5,00 p.p., kinderen € 4,00 p.p. Deze rondleiding is grotendeels toegankelijk voor rolstoelen en duurt 1 ½ uur.
 
Landgoed Kernhem bestaat al 600 jaar
Hoe zag het vroegere huis eruit, wat was de functie van Kernhem, wie woonden er, waarom zijn er wandel lanen .Wat is de Vissekom en de Hanepol?
Welke paddenstoelen kweekt men op zorgboerderij Makandra en wat zijn Brandrode koeien. Waarom heeft de Gemeente Ede het landgoed laten herstellen.
Tijdens de rondleiding vertelt de rondleider over dit unieke landgoed. De rondleiding gaat voor een deel door het Edese bos, de kruidentuin, het vleermuis reservaat. Op het erf van een boerderij bekijken we de oudste boom in de regio.
 
Na afloop is gelegenheid koffie/thee te drinken voor eigen rekening in het voormalige koetshuis, nu pannenkoekenhuis ‘Kernhem’.
Aanmelden: VVV Ede, Molenstraat 45, 6711 AW Ede, info@vvvede.nl, tel. 0318 – 61 44 44 of ter plaatste bij de rondleider. Attentie: de wandeling gaat altijd door.