Nieuws
Genieten van het landgoed in zomerse pracht en tegelijkertijd heerlijk uitwaaien? Dat kan! Ga mee met de gids van St. Recreatie Veluwe-Vallei en wandel over het landgoed Kernhem te Ede. Deze wandeling vindt plaats op woensdag 9 augustus en begint om 14.30 uur.
 
De start is voor huize Kernhem, Kernhemseweg (aan N 224) te Ede. Toegangsprijs: volwassenen: € 5,00 p.p., kinderen € 4,00 p.p. De rondleiding is grotendeels toegankelijk voor rolstoelen en duurt 1 ½ uur. De wandeling gaat altijd door!
 
Landgoed Kernhem bestaat al 600 jaar
Hoe zag het vroegere huis eruit, wat was de functie van Kernhem, wie woonden er, waarom zijn er wandel lanen .Wat is de Vissekom en de Hanepol? Welke paddenstoelen kweekt men op zorgboerderij Makandra en wat zijn Brandrode koeien.
Waarom heeft de Gemeente Ede het landgoed laten herstellen? Genoeg vragen en veel antwoorden.
 
Tijdens de rondleiding vertelt de gids over dit unieke landgoed. De rondleiding gaat voor een deel door het Edese bos, de kruidentuin, het vleermuis reservaat.
Op het erf van een is de oudste boom in de regio te zien.
 
Na afloop is gelegenheid koffie/thee te drinken, voor eigen rekening, in het voormalige koetshuis, nu pannenkoekenhuis ‘Kernhem’.
Aanmelden: VVV Ede, Molenstraat 45, 6711 AW Ede, info@vvvede.nl, tel. 0318 – 61 44 44 of ter plaatste bij de rondleider.