Nieuws
Per 1 januari 2015 is er veel veranderd in de zorg. Zorgdienstverlener Opella blijft in de regio dezelfde zorg en servicediensten bieden. De wijkverpleegkundigen van Opella indiceren bijvoorbeeld verzorging en verpleging voor mensen aan huis. Deze zorg wordt sinds 1 januari betaald door de zorgverzekeraars uit de basisverzekering. Er geldt geen eigen risico.
 
Mensen blijven graag zelfstandig wonen, ook als zij ouder worden of chronisch ziek zijn. Dat kan met de juiste zorg en servicediensten aan huis. Daarbij wordt ook gekeken wat mensen zelf kunnen doen en welke taken het netwerk op zich kan nemen. Iedereen in Nederland die verzorging en verpleging aan huis nodig heeft, krijgt voor 1 mei 2015 een nieuwe indicatie door een wijkverpleegkundige. Soms is het met een kleine aanpassing mogelijk om zelfstandiger te leven. Samen met de klant kijkt de wijkverpleegkundige van Opella welke professionele zorg iemand nodig heeft. Zij heeft ook de contacten met de huisartsen, andere hulpverleners in de wijk en eventuele andere zorgverleners. Alle zorgverzekeraars vergoeden de verzorging en verpleging van Opella uit de basisverzekering.
 
Kleine, deskundige teams
Opella werkt onder andere in de gemeente Ede met kleine, deskundige teams, die het werk zelf organiseren. In elke wijk is een team aanwezig. Voordeel is dat de klant vertrouwd raakt met de vaste medewerkers van Opella, die makkelijk kunnen inspringen op individuele wensen. Via het Opella servicepunt ontvangt de klant een heldere offerte voor de zorg en servicediensten.
Aan huis is bijvoorbeeld persoonlijke verzorging mogelijk en hoogcomplexe verpleegkundige zorg, bijvoorbeeld infusiezorg of chemokuren. Ook biedt Opella betrouwbare huishoudelijke hulp, vergoed door de Wmo of particulier ingehuurd. Andere voorbeelden van servicediensten zijn de maaltijden aan huis en personenalarmering. Wie zelfstandig woont, kan ook een gespecialiseerd behandelaar inschakelen van het Opella Behandelcentrum, revalideren bij Opella of gebruik maken van dagbehandeling, dagverzorging, thuisbegeleiding en maatschappelijk werk.
Wie 24 uur per dag intensieve zorg en toezicht nodig heeft, kan terecht in een van de kleinschalige woningen of verzorgingshuizen.
 
Vragen over zorg
Het Opella servicepunt is de vraagbaak op het gebied van de mogelijkheden voor zorg en servicediensten in 2015. Het Servicepunt kan mensen een persoonlijk advies geven en is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag op telefoonnummer 0318 752222.