Nieuws
Zegt Martin van den Brink, die in conditie blijft door krachtsport, waarbij vooral de nekspieren goed worden aangepakt, maar eigenlijk het hele lijf. Vooral met gewichten. Meerdere avonden per week. Ook wordt er wekelijks gezwommen. Dat racen een aanslag op je lijf is blijkt wel uit de opmerking dat hij in de loop der jaren korter is geworden. Nu worden mensen bij het ouder worden sowieso korter, maar in de extreme rallysporten schijnt dit proces toch sneller te gaan.
Martin_en_Mitchel_van_den_Brink 
De overstap
Dat snelheid Martin passioneert is allang bekend, van 1990 tot 1998 racete Martin al op hoge snelheid op het circuit van Assen. In 2007 werd de overstap gemaakt naar de rally-truck, dat was nog de traditionele rally Parijs-Dakar.
Martin maakte toen deel uit van het Ginaf team.
Dakar is de Senegalese hoofdstad. Sinds 2009 vindt de Dakar-rally in Zuid-Amerika plaats, terroristische dreigingen lagen ten grondslag aan het besluit om Afrika te mijden. Martin startte in dat jaar ook met zijn eigen team.
Martin_en_Mitchel_van_den_Brink_1 
Het team en de sponsoren
Zonder vrijwilligers, met technische kennis, grote inzet en betrokkenheid is deelnemen aan een rally als Dakar onmogelijk. Elke woensdagavond, maar zo nodig meer avonden en iedere zaterdag wordt er gewerkt aan de rally-trucks van het merk Renault. Rallysport is ook een kosten intensieve exercitie Het internationaal opererende bedrijf Mammoet is de hoofdsponsor en krijgt veel naamsbekendheid door de Dakar rally. Naast de hoofdsponsor zijn er nog tal van bedrijven die het Mammoet-rallysport team financieel ondersteunen. Volgens Martin van den Brink worden deze sponsoren ook gedreven door persoonlijke interesse en gaat het hen niet alleen om hun bedrijf te promoten. Ook worden er jaarlijks speciale sponsordagen gehouden en evenementen voor kinderen.
Volgens Martin is het een illusie dat je voldoende geld verdient om het hoofd boven water te houden. Daarom is Martin ook actief voor een grote projectontwikkelaar bij de ontwikkeling en uitvoering van grote onroerend goed projecten. Waarbij hij kan bogen op een jarenlange ervaring in deze sector.
 
Stranden in de duinen
‘Inzet van team Mammoet Rallysport is niet beloond’, staat als kop op de website mammoetrallysport.nl. De Harskampse teamleider moest al in de 2e etappe door motorische problemen opgeven en dat is balen, zegt Martin. Ook het equipe van Mammoet Rallysport, met als driver Janus van Kasteren, haalde om dezelfde reden de eindstreep niet. Martin benadrukt dat het technische team niets te verwijten valt, ‘zij hebben zich uit de naad gewerkt’. Martin: ‘De Motor ( Volvo ) wordt getuned in Tjechie en daar zijn wij afhankelijk van en dat moet veranderen!’ Het is een hele opgave om te winnen van teams als Kamaz met 120 man personeel, dat fulltime beschikbaar is en beschikt over een budget van 22 miljoen dollar.
 
Successen
Dakar staat op nummer 1 als het gaat om mondiale pers, televisie en internet aandacht. De Morocco Desert Challenge werd maar liefst 3X gewonnen. Als je de beelden van Dakar ziet dan zou je verwachten dat deze rally de zwaarste is. Maar Martin meldt dat door de vele en grote stenen de aanslag op het lijf in Marokko nog heftiger is dan Dakar. Ook een intensieve rally, die door Rusland, Mongolië en China gereden wordt is de SilkWay Rally. Twee keer werd deze rally met een 3e en een 7e plaats beloond.
 
Mitchel, de jongste deelnemer aan de Dakar-rally ooit!
De zoon van Martin, Mitchel is natuurlijk ook behept met het rally-virus.
Al heel jong zag ik hem op een hele kleine cross-motor, maar wat ging dat ding al hard. Alles is gedaan om Mitchel als deelnemer van de afgelopen Dakar-rally ingeschreven te krijgen. Hiervoor moest Mitchel zelf forse inspanningen leveren. Hij haalde het navigatie-certificaat en de cross-country licentie.
De Koninklijke Nederlandse Autosport Federatie, de KNAF, verleende medewerking en ook de school waar Mitchel studeert, de IVA in Driebergen, gaf hem dispensatie om naar Zuid-Amerika af te reizen.
En is vader Martin trots? Dat hoef je niet te vragen, dat zie je gewoon.
Wie weet komt Michel, op 18 jarige leeftijd, nog te boek te staan als de jongste Dakar-driver.
 
Mitchel als navigator
Ik veronderstel dat het navigeren in ‘de duinen’ wel heel moeilijk moet zijn. Mitchel legt uit dat je door de combinatie van het Roadboek en de GPS satellieten de duinen eigenlijk het makkelijkst zijn. De zogenaamde CAP-koers wordt door GPS aangegeven en zo rij je van controlepunt naar controlepunt. De organisatie controleert zo ook of je alle punten bent gepasseerd. En de snelheid is in de duinen beperkt tot maximaal 70 km per uur, dus je hebt meer tijd. Meer tijd dan op de verharde wegen en paden, waar je met maximaal 140 km per uur maar zo een verkeerde weg kunt inslaan. Dan is het vooral heel goed opletten.
 
Opgeven is geen optie
‘We moeten leren van de ervaringen van deze Dakar-rally en evalueren, maar opgeven, dat komt in ons woordenboek niet voor’, aldus Martin van den Brink.
 
Willem de Frel