Nieuws
De gemeente Ede heeft in samenwerking met de Agrarische Natuurvereniging een regeling voor het onderhoud aan knotbomen. Tot 15 februari 2019 kunt u een vergoeding aanvragen voor het snoeien van knotbomen? Daarmee willen we het onderhoud van beplanting op particuliere grond aanmoedigen. Goede verzorging is belangrijk om dit ‘groen’ in stand te houden.
Snoei_nu_uw_knotbomen 
U komt in aanmerking voor de knotregeling als u in het buitengebied woont en knotbomen heeft. Uw bomen moeten dan minimaal 5 jaar niet geknot zijn. Het minimum aantal knotbomen dat voor subsidie in aanmerking komt is 10 stuks. U moet de bomen voor 15 maart 2018 snoeien. De vergoeding bedraagt €9,00 binnen de begrenzing van het Natuurbeheerplan van de Provincie Gelderland. Het snoeihout wordt na het knotten bij u opgehaald. Het snoeihout dient u netjes in het land op stapels te leggen zodat de houtversnipperaar er makkelijk bij kan.
 
Bent u eigenaar of bewoner van een Natuurschoonwet (NSW) landgoed? Of krijgt u al subsidie van het Rijk of de provincie voor groenbeheer? Dan komt u helaas niet in aanmerking.
 
Aanvragen
Om voor deze snoei-vergoeding in aanmerking te komen, maakt u een afspraak met de landschapsbeheerder van de gemeente Ede. Die komt dan bij u langs om uw aanvraag te beoordelen. De behandeling van uw subsidieaanvraag gebeurt op volgorde van binnenkomst. De Agrarische Natuurvereniging keert na het knotten het geld aan u uit.
 
Voor meer informatie neemt u contact op met de landschapbeheerders via landschapsbeheer@ede.nl of telefoonnummer 140318.