Nieuws
Wie zin heeft in een stevige winterwandeling met erwtensoep na afloop wandelt op zaterdag 26 januari mee. De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert een wandeling over het Wekeromse Zand.
Actief stuivend zand komt buiten Nederland bijna niet meer voor in Noordwest Europa. Maar dit is nog wel te vinden op het Wekeromse Zand. Om het plaatje compleet te maken is er ook nog kans moeflons tegen te komen. Deze prachtige dieren hebben hier namelijk hun leefgebied. Aan het einde van de excursie staat een kop erwtensoep klaar.
Lopen door dit terrein vraagt enige conditie. Dat geldt zeker bij stevig winterweer. Deelnemers dienen rekening te houden met de weersomstandigheden. Het kan koud, nat en zelfs glad zijn. Voor jonge kinderen en mensen die niet goed ter been zijn is deze wandeling daarom minder geschikt. Honden zijn niet toegestaan op het Wekeromse Zand.
 
Start: 14.00 uur op de parkeerplaats aan de oostzijde voorbij de voormalige vuilstortplaats ten zuiden van Wekerom. Duur: ca. 2,5 uur. Deelname: € 10,00 p.p., kinderen 10 t/m 12 jaar € 7,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 5,00 p.p. en kinderen € 2,50 p.p. op vertoon van een geldige donateurspas.
Deze kosten zijn inclusief snert. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl.activiteiten. Informatie: Joyce Penninkhof, tel. 06-14968813 of Eduard Barreveld, tel. 06-49131047.