Nieuws
Ze vindt het heerlijk om te schrijven. Maar geeft ze aan dat ‘Brummelsap op pap’ toch echt haar laatste boek is. “Vijf is een heel mooi aantal. Meer zitten er ook echt niet in.” Beslist klinkt het uit de mond van de Valkse schrijfster Hetty de Vries.
De tekeningen in dit boekje zijn ook nu weer van de meester Ad van Veen. Ook hij komt uit De Valk. Evenals de foto van de koeien op de achterzijde. Deze zijn van Hetty’s buren Jan van Evert Jan van de Brink.
Schrijfster_Hetty_de_Vries 
‘Brummelsap op pap’ is het vijfde deel van een serie boekjes vol leuke verhaaltjes in Veluws dialect. Ze hebben het dagelijkse leven op het Valkse platteland als uitgangspunt. Het leven uit vroegere tijd, van moeders, grootmoeders en soms ook nog betovergrootmoeders, passeert de revué.
Echter ook in De Valk gaat men met de tijd mee, zonder zich te verliezen in het verleden.
De huidige tijd met al haar haar eigen beslommeringen komen erin voorbij. Enkele ‘hoofdstukken over de moderne tijd in ‘Brummelsap op pap’: ‘Van stress en burn-out’, ‘Die vreemde woorde …’ en ‘Petje of veur de tillefoon’. Korte verhaaltjes met elke een geheel eigen tekening van meester Ad van Veen.
Schrijfster_Hetty_de_Vries1 
De verhaaltjes zijn in het Veluws dialect. Het prettige is, dat ze prima te lezen zijn. Wie de moeite neemt het ‘Veurwoord’ te lezen heeft er vervolgens geen woordenboek meer bij nodig. De herkenbaarheid van het onderwerp en de eigen belevingswereld doet de rest.
Zoals aangegeven ‘Brummelsap op pap’ is het vijfde deel van een serie. Eerder verschenen: ‘Sloa mit karnemelksjuu’(2006), ‘; Riest mit bruune suuker’ (2007), ‘Gedreugde appeltjes’ (2009), ‘Peertjes uut de weck’(2011).
De boekjes zijn ideale cadeautjes om iemand mee te verblijden, of gewoon jezelf er mee te verrassen.
De boekjes zijn voor zover nog voorradig nog te verkrijgen bij de boekhandels in de regio.
 
‘Brummelsap op pap’ bevat 33 uiterst leesbare verhalen. Het is uitgegeven in eigen beheer en kost € ……………... en is te verkrijgen bij onder meer: