Nieuws
Vrijdag 8 juni is de jaarlijkse open zomeravond van ‘Zorgboerderij Eck-stra’ en ‘Eck-stra begeleiding’, een middag en avond vol met leuke activiteiten!
Er is voor iedereen wat te beleven. Zo is er een stormbaan, sport- en spelactiviteiten in de sportzaal, kan er geknuffeld worden met konijnen en is er een rondleiding over de boerderij. Verder is er een kleine markt met onder andere lokale producten en je kan in de houtwerkplaats een bordje maken met een houtbrander. Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd. U kunt bijvoorbeeld een kopje koffie komen drinken of een broodje knakworst komen eten. Daarnaast zullen zowel de begeleiders van de zorgboerderij u graag meer vertellen en laten zien over wat zij doen.
 
Op zorgboerderij ‘Eck-stra’ komen op dit moment veel kinderen met een beperking. Vaak is deze beperking een aan autisme aanverwante stoornis of ADHD. Deze kinderen komen na schooltijd, op een vrije ochtend of middag of op zaterdag op de boerderij. De zorgboerderij biedt veel sport- en spelactiviteiten voor deze kinderen.
Ook wordt op de boerderij dagopvang geboden voor mensen met een verstandelijke beperking, een sociaal isolement of met een psychiatrische hulpvraag. Door de omgang met de dieren, het werken in de tuin en de natuurlijke omgeving is zorgboerderij ‘Eck-stra’ een plek waar mensen tot rust kunnen komen, werkervaring op kunnen doen of een zinvolle dagbesteding kunnen hebben.
 
‘Eck-stra’ begeleiding bestaat uit drie professionals met verschillende opleidingen (psychologie, maatschappelijk werk en psychomotorische therapie). Eck-stra begeleiding werkt individueel met kinderen, jongeren en volwassenen, geeft trainingen en biedt begeleiding in groepsverband. Zorgboerderij ‘Eck-stra’ en ‘Eck-stra’ begeleiding werken veel samen. Een voorbeeld hiervan is dat een heel aantal kinderen die in één van de groepen op de boerderij komen daarnaast een training of individuele begeleiding krijgen bij ‘Eck-stra’ begeleiding. Deze begeleiding kan zowel plaatsvinden op de boerderij als in de thuissituatie.
 
Altijd al nieuwsgierig geweest hoe het eruit ziet op een zorgboerderij? Bent u op zoek naar passende zorg voor uw kind? Ben je een zorgprofessional en wil je graag met ons kennismaken? Van harte welkom! De open zomeravond is op vrijdag 8 juni 2018 van 15.30-20.30 uur, Scharrenburgersteeg 16 in Lunteren. Kijk voor meer informatie: www.eck-stra.nl