Nieuws
Op zaterdag 11 juli a.s. zal Kees Bakker zijn nieuwe autogarage, Bakker Automotive, openen.
Vanaf maandag 13 juli zal Kees Bakker vanuit zijn nieuwe autogarage voor personenauto’s en bestelwagens aan de slag gaan. Kees heeft na de LTS en de Autotechnische MTS ook de HTS Autotechniek HAN te Arnhem afgerond en is daarna een aantal jaar werkzaam geweest bij o.a. de Peugeot garage te Nijkerk. Het afgelopen jaar besloot Kees voor zichzelf te willen gaan starten. Na het bezoeken van diverse locaties kwam hij de huidige locatie tegen op de Lunterseweg 76D. Hier heeft hij de afgelopen maand hard gewerkt aan een geheel nieuwe inrichting en nieuwe werkplaats inventaris, zoals hefbruggen, banden en airco apparatuur en een uitleescomputer, waardoor in de werkplaats een complete diagnose gesteld kan worden aan vrijwel alle merken en types personenauto’s en bestelwagens.
 
 
Gebruiken van een nieuw system via de tablet
Ook is de automotive ondernemer bezig om een vrij nieuw systeem te introduceren in zijn garage, waarbij gebruik gemaakt wordt van een tablet systeem waarbij de klant direct aan de hand van foto’s kan zien wat er defect is of vervangen dient te worden, na overleg met de klant zal bij toestemming overgegaan worden tot reparatie. “Een heel eerlijk systeem, want klanten kunnen nu vrijwel gelijk zien of het ook ‘echt’ nodig is om dit te vervangen. Ik hoor toch vaak van mensen dat ze bij garages nog wel eens twijfelen of de vervanging echt nodig is. Omdat mensen te weinig verstand van hebben, accepteren ze het maar, maar niet altijd met een goed gevoel. Door dit systeem kunnen ze gelijk zien wat nodig is. Bijkomend voordeel is ook dat klanten alvast kunt waarschuwen voor mogelijke kosten die bijvoorbeeld bij een volgende APK keuring aan komen, zodat ze dan niet voor verrassingen komen te staan. Ik verwacht ook wel dat mensen hier veel waarde aan zullen hechten omdat ze het gevoel hebben dat het ‘eerlijker en transparanter’ is.” aldus de ondernemer. Uiteraard kunnen mensen, na de introductie, ook gerust eens een kijkje komen nemen naar dit systeem.
Bakker_Automotive 
Bovag
Mogelijk gaat hij ook vanaf deze zomer een samenwerking met de Bovag aan, de aanvraag hiervan loopt nog. “Het keurmerk geeft vertrouwen aan de klanten”, aldus Kees Bakker. “Vandaar dat dit zeker een overweging is”.
 
APK Keuringen
Kees Bakker heeft bewust gekozen voor het in gebruik nemen van geheel nieuwe werkplaats inventaris welke ook volgens de richtlijnen van het RDW zijn goedgekeurd voor APK keuringen. Hier had hij in 2014 reeds zijn verdere papieren voor gehaald en afgelopen week heeft ook de officiële keuring (schouwing) plaatsgevonden vanuit het RDW, waardoor hij vanaf heden al officiële afmeldingen voor de APK mag doen. “Dit is zeker een voordeel, gezien niet alle garages dit kunnen en mogen”, aldus Kees Bakker.
 
Al met al is de ondernemer erg blij met zijn nieuwe onderkomen en zal vanaf 13 juli hier op werkdagen fulltime aanwezig zijn. “Ik heb er zin in” aldus Kees Bakker. En voor vragen of bereikbaarheid kunnen klanten altijd een kijkje nemen op de nieuwe website www.bakkerautomotive.nl of even bellen via 0342-430788.