Nieuws

Het kleine sleuteltje weer eens kwijt. De veer weer kapot vanwege het nèt te ver opdraaien. Het kon je maar zo gebeuren bij mechanisch opwindspeelgoed. Toch is dit soort speelgoed al ruim 150 jaar op de markt. Van 30 september tot en met 27 februari 2015 is er in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur een interessante expositie over “opwindspeelgoed door de jaren heen”.

Opwindspeelgoed_1

Expositie
Er zullen vele vitrinekasten vol staan met allerlei soorten opwindspeelgoed. In totaal staan er 150 verschillende soorten Schuco auto’s, dansende vogeltjes, springende beren, ronddraaiende aapjes, opwindtreinen, opwindboten en nog veel meer.

Opwindspeelgoed_2

Niet alleen kijken met de ogen!
Naast de gesloten vitrinekasten staan er twee treinbanen; een opwindtreinbaan en een elektrische variant, zodat jong en oud nog even de handen uit de mouwen kunnen steken en zelf machinist kunnen spelen.

Opwindspeelgoed_3

Oude Ambachten & Speelgoed
Naast deze tijdelijke expositie heeft het museum ook een vaste collectie. Zo zijn er 160 oude ambachten te zien. Ook is er een uitgebreid Speelgoed Museum met ouderwets speelgoed, zoals: treinen, Steiff beren, poppenhuizen, Dinky Toys, meccano en veel meer.

Meer informatie
Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum is dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Van april tot en met september ook op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.ambachtenmuseum.nl.

Oude Ambachten & Speelgoed Museum te Terschuur.
Voor meer informatie: Kees Bakker, eigenaar/ verzamelaar.
Rijksweg 87
3784 LV Terschuur
T. 0342-462060
E. ambachtenmuseum@planet.nl