Nieuws
Het oogstfeest op de Doesburger Eng, en alle bijbehorende festiviteiten, vindt plaats op zaterdag 5 september en duurt van 11:00 uur tot 16:00 uur. Het openbare programma speelt zich af op het terrein rondom de Doesburger Molen.
Oogstfeest_op_de_Doesburger_Eng 
Van 11.00 uur tot 16.00 uur is op het molenterrein een streekmarkt. Allerhande smakelijke en smaakvolle producten zijn er te koop: natuurbrood, lekkere (onkruid) pesto’s, kaas, worst, honing, jams, chutneys, meel, gerookte forel, Doesburger-Eng bier, vruchtensappen, corn dollies, vilt, decoratieve artikelen enz. Op de markt bij de molen worden diverse oude ambachten gedemonstreerd: zoals het vlechten van corn dollies, het spinnen van wol, het vlechten van bijenkorven en het maken van mosterd.
De molenaars laten uiteraard de versierde Doesburger Molen tijdens het Oogstfeest draaien. U kunt het indrukwekkende mechaniek van de molen in werking zien. En bovenin de molen heeft u een schitterend uitzicht over de omgeving.
 
Ook op een andere manier kunt u kennis nemen van de schoonheid van de Doesburger Eng. Vanaf het molenterrein vertrekt regelmatig een ouderwetse trekker met huifkar voor een begeleide rondrit door de Eng.
In de Werkschuur op Zonneoordlaan 4 vindt een expositie plaats van de cultuurhistorische waarden van de Doesburger Eng, zoals ze zijn vastgelegd in foto’s, tekeningen, kaarten en schilderijen.
‘s Middags staan op het grasland nabij de molen oude landbouwwerktuigen tentoongesteld. Met een antieke dors kast wordt gemaaid graan uit de Eng tot graankorrels en stro verwerkt.
 
Na afsluiting van deze voor iedereen openstaande activiteiten kunnen de bewoners, speciale genodigden en gebruikers van de Eng, die zich vooraf hebben opgegeven, ’s avonds deelnemen aan gezellige Doesburger Eng Buurtbarbecue.