Nieuws
Wandel in de voetsporen van de Romeinse soldaten die tweeduizend jaar geleden gelegerd waren op de Veluwe en ontdek wat ze aten; ervaar wat vogelaars zien in de Arkemheense polder en ondervind waarom bergwandelaars graag trainen op het Wekeromse Zand.
 
Ga ‘Op pad met Jolanda’ door het prachtige en diverse gebied van Veluwe en Vallei: een bundeling van vijftien wandelingen die eerder verschenen in de gelijknamige rubriek in regionaal dagblad de Barneveldse Krant. Deze staan in een handzame gids, mét interviews, tips en interessante natuurweetjes. Tevens met prachtige foto’s van onder andere amateur-natuurfotografen van het IVN Barneveld (vereniging voor natuureducatie).
 
Gepassioneerd natuurliefhebber, buitensporter en freelance journalist Jolanda Dene-kamp zette originele routes variërend van 2 tot 16 kilometer uit door de eindeloze bossen (Garderen, Harskamp en Het Leesten), heide (Stroe, Ermelo, Ede), unieke zandverstuivingen (Kootwijk, Otterlo, Wekerom), de voor de Vallei typisch natte gebieden met sprengen en vennetjes (Appel, Landgoed Den Treek en het Renkumse Beekdal) en natuurlijk ook de polders (Nijkerk) met hun machtige gemalen en nieuwe natuur van Landgoed Otelaar (Barneveld).
 
,,Mensen naar buiten krijgen en letterlijk en figuurlijk van de gebaande paden af laten wijken, dat is het doel”, vertelt Jolanda Denekamp die de gids in eigen beheer uitgeeft. De Barneveldse is tevens IVN-gids. ,,Het leuke aan wandelen is dat je nooit weet wie of wat je tegenkomt: een bijzonder dier, een mooi plantje of interessante mensen. Loop dan ook nooit met het idee binnen een bepaalde tijd terug te zijn. Daarmee blokkeer je verrassingen, toevallige ontmoetingen die op je pad kunnen komen. Neem de tijd om de natuur te beleven en ervan te genieten.”
De wandelgids biedt inspirerende ontmoetingen, in compacte vorm voor op pad...
 
Boekgegevens:
Op pad met Jolanda Over de Veluwe & door de Vallei: 15 afwisselende wandelrou-tes. Uitgever: denekamptaalentrails (denekamptaalentrails.nl) ISBN: 978-90-828525-0-9, 2018. www.denekamptaalentrails.nl
 
De wandelgids is sinds zaterdag ook te koop (verkoopprijs € 17,50) bij Readshop in Lunteren.