Nieuws
De dertiende editie van Veulenveiling Midden-Nederland zit er weer op. Op de prachtige locatie van Manege de Nieuwe Heuvel vond ook dit jaar weer een sfeervolle veiling plaats. Het totaal gemiddelde betrof 6.355 euro per rijpaardveulen, springveulens gemiddeld 5.732 euro, de dressuurveulens 6.770 euro en de Frieze veulens 12.600 euro.
De hoogste prijs € 23.000,- werd betaald voor Kensington (v.Bordeaux). Kensington werd gefokt door mevrouw Roefs uit Loosbroek uit de halfzus van de KWPN-hengst Hennessy. De winnaar van dit veilingstuk was Laurens van Lieren: "Kensington is aangekocht met doel op zowel de hengstenkeuring als de sport, alle opties staan open voor een veulen met zo veel potentie."
Karavantos VTH (v.Johnson, f:mevr Van Tuinen, Groningen) bracht 11.500 euro op en vertrekt naar Spanje. Fokker van het jaar 2015 , René Franssen uit Boven Leeuwen, verkocht de De Niro-dochter Klivia voor 11.000 euro.
Veilingtopper_Kensington
Foto: Veilingtopper Kensington (v.Bordeaux)
Bij de springveulens werd Kuba (v.Latour TN, f: de heer Westerd te Daarle) voor het hoogste bedrag, te weten 10.500 euro afgeslagen. En er was weer buitenlandse belangstelling, zo werd Kamena Eickenrode (v.Etoulon VDL) van Johan van der Waaij uit Kootwijkerbroek verkocht naar Azerbeidzjan.
De Friezen lieten zich zoals vanouds weer van hun beste kant zien. Met veel schwung bewogen zij zich door de ring en zorgde iedere keer voor een klein feestje. De hoogste prijs werd betaald voor Wybren fan é Hege Terp (f: Tj. D. Terpstra te Marssum) deze zwarte parel verhuist voor 13.500 naar een nieuwe stal. Uiteraard werd het goede doel niet vergeten. Dit jaar schonk Veulenveiling Midden Nederland aandacht aan Manege zonder Drempels uit Bennekom. Twee dekkingen, aangeboden door de heer Van der Lei en Stal Lauw van Vliet en Hans ter Louw, brachten een totaal van 3.800 euro op. De veiling werd geopend met een dekking van Cornet Obolensky. Later verscheen de KWPN goedgekeurde hengst High Shutterfly in de ring, reservekampioen in Den Bosch en als veulen hier geveild.