Nieuws
Op zaterdag 12 mei vindt van 10 tot 15 uur een grote (rommel)markt plaats met 40 kramen, veilingen en veel activiteiten voor jong en oud. Ook kan deelgenomen worden aan de Veluwse Lentetocht. Dit zijn fietstochten door onze prachtige omgeving met onderweg veel bezienswaardigheden en een stopplek met catering. Het start- en eindpunt is de Petrakerk aan de Lunterseweg 25 in Ede.
Petrakerk 
Bij de Petrakerk is er een grote Lentefair aanwezig met 40 kramen. Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in tweedehands spullen is de Lentefair een ideale gelegenheid, want er is ook een grote rommelmarkt. Verder zijn er volop kinderactiviteiten rondom het thema ‘Afrika’. Ook aan een stormbaan, boogschieten en een springkussen is gedacht.
 
Op de markt is er een uitgebreide catering. U kunt terecht voor friet, vis, een (broodje) hamburger, een puddingbroodje en wat lekkers voor bij de koffie of thee. Verder kunt u op de markt terecht voor bakproducten van (spelt)meel, sieraden en accessoires, (kraam-)cadeaus, kleding voor kinderen, schoenen, fotokaarten, planten en bloemen, woondecoratie, Tupperware, boeken, fietsaccessoires, schoonmaakproducten e.d. Ook kunt u op de markt voor een leuke prijs uw weekendboodschappen halen, zoals: verse groente, fruit, brood, gebak, eieren, toiletpapier, kipproducten van Hillco en kaas en delicatessen van het Schaffelaartje.
 
Rond 12.00 en 13.30 uur vindt een grote veiling plaats. Deze dag wordt gecombineerd met een open dag. Belangstellenden kunnen een rondleiding krijgen door het prachtige kerkgebouw. De opbrengst van deze dag is ten behoeve van de aflossing van het nieuwe kerkgebouw.
 
Fiets mee met de Veluwse Lentetocht
Tegelijk met de Lentefair, is er een fietstocht georganiseerd vanaf de Petrakerk van 25 km en 50 km. Beide routes hebben een stopplek bij de Jachthoeve in Wekerom. De 50 km route heeft daarnaast nog een stopplek aan de rand van de heide. Met een beetje geluk ziet u de schaapsherder met de schapen.
 
Starten kan tussen 10 en 12 uur. De routes zijn te koop bij de kraam in de hal van de kerk. De kosten zijn €5,- per volwassene, €2,50 per kind en maximaal €15,- per gezin. Wilt u een (elektrische) fiets huren die op deze dag voor u klaarstaat bij de kerk? Reserveer deze uiterlijk zaterdag 5 mei bij Arend Flier Tweewielers via 0318-482308.
 
 
Voor meer informatie over de Veluwse Lentetocht kunt u kijken op: www.veluwselentetocht.nl
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Wijnand van den Brink