Nieuws
Van 9 januari t/m 13 april staat Galerie Zuid in het teken van de koe. Tien kunstenaars maakten, speciaal voor deze tentoonstelling, een nieuwe collectie schilderijen, etsen, keramiek, tekeningen, houtsneden en droge naalden.
 
Marjan Loman(Putten) vertelt over haar schilderijen: “Mijn schilderijen, en dan met name de dierportretten zijn te herkennen aan de oogopslag. Ik leef mij helemaal in mijn onderwerp in. Vaak volgen de ogen van het dier de toeschouwer. Mijn schilderijen, met acrylverf geschilderd, zijn heel gelaagd van opbouw en daarbij is mijn stijl realistisch.”
 
De uit Renkum afkomstige Bert Hoekstra maakt koeientekeningen. Met pen geeft hij zijn koeien structuurvol weer op papier. In enkele objecten tekent hij, zoals hij zegt, de koe met ijzerdaad in de ruimte. Door de ijle draadvorm ontstaat een fraaie open vorm die opgaat in zijn omgeving.
 
In de houtsneden van Luuk Scholten(Doorn) komen de koeien expressief en kleurrijk naar voren. Beïnvloedt door het seizoen en een omgeving van polders en uiterwaarden hebben zijn werken een eigen gezicht.
Els Bleijenberg(Spijkenisse) maakt keramiek met een glimlach. Haar koeien hebben karakter en vertederen door hun olijke en menselijke uitstraling.
Hanneke Bruinjé, Tini van Gijtenbeek, Guus Kuit, Antonia van Loon, Marian van Veen en Ans van der Zweep maken het tiental vol met keramiek, olieverfschilderijen, droge naalden en kleuretsen.
 
Tot en met 13 april kan men de koeienexpositie bekijken in Galerie Zuid, Molenweg 109 te Harskamp op woensdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is vrij. (Vanaf 8 januari vindt u meer informatie op www.galeriezuid.nl