Nieuws
KEO-EDE.NL’ staat voor Kunstenaarscollectief Ede en Omgeving. Dit collectief bestaat uit makers van kunst die zich elk gespecialiseerd hebben in één tak van kunst, zowel in het ‘platte vlak’ als ruimtelijk.
 
Deze kunstenaars ontmoeten elkaar tweemaandelijks en exposeren doorgaans gezamenlijk. Hun werk is zeer divers en omvat olieverf schilderijen, acryl en gemengde technieken, digrafie, keramiek en sieraden, alsmede intrigerende zijde schilderingen als grote banieren.
Het gemeenschappelijke element dat deze kunstenaars bindt is hun kunstzinnige gedrevenheid. Zij stimuleren en dagen elkaar uit op kritische wijze, in visie en uitvoering en kiezen dikwijls voor een motto dat dwingt tot samenspel en overleg. Gastexposanten krijgen ruim baan om hun expressies samen met hen over het voetlicht te brengen, deze keer met hout sculpturen en brons.
Voor 2016 liet KEO zich leiden door het zelfgekozen thema: ‘Natuurlijk Natuur’.
Het meer dan 600 jaar oude landgoed ‘Huis Kernhem’ aan de Kernhemseweg 7 in Ede, biedt hen een platform om de nieuwste werken in deze regio te tonen in een schitterende historische ambiance.
 
Nog t/m 7 augustus 2016 kunt u op zaterdag en zondag van 12.00 - 17.00 uur gratis binnenlopen, waarbij steeds meerdere kunstenaars zelf aanwezig zijn.