Nieuws

Zaterdag 13 september (Open Monumentendag) organiseert Projectkoor Laetare o.l.v. Johan Timmer een klassiek concert in de Dorpskerk in Woudenberg. Met dit concert wordt het tweede project door het Projectkoor Laetare afgesloten.
Medewerking verlenen bariton Rutger van Oeveren, fluitist Hans Kinnegim, gitarist Peter Floor en organist Wout van Andel.
Er is een programma met vocale en instrumentale muziek uit de Romantiek en de 20ste eeuw. Het projectkoor presenteert composities van Grieg, Max Reger en Albert Becker.

Het is niet algemeen bekend dat de Noorse componist Edvard Grieg (1843-1907) ook religieuze muziek heeft geschreven. De ‘Fire Salmer’ (Vier Psalmen) uit 1906 waren zijn laatste composities. Een muzikaal testament, zou je kunnen zeggen.
Bij deze muziek moeten we niet denken aan zettingen van Psalmteksten. Grieg gebruikte melodisch materiaal van Noorse volksliederen en componeerde geestelijke gedichten tot hymnen van zijn tijd.
‘I Himmelen’ (In de hemel) is geschreven voor bariton en vierstemmig koor a cappella. Uit de eerste helft van de 20ste eeuw is Jan Nieland, ‘een meervoudig talent’. U hoort ‘Suite Miniature’ in drie delen voor fluit en gitaar.
Tussen 1922 en 1925 behaalde Nieland aan het Amsterdamsch conservatorium de diploma’s orgel en piano. Wout van Andel speelt ‘Marche triomphale’, een muziekstuk waarmee Jan Nieland bij liefhebbers voor orgel bekend werd.

Het concert begint om 20.00 uur. Entree € 5,- p.p. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.Voor meer informatie: kleinkoorlaetare.nl