Nieuws
In de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 augustus zijn er zo’n 70 vallende sterren per uur te zien. Genoeg voor al je wensen. Ze zijn op elke donkere plek te zien. Zoek hiervoor naar een plek buiten de huis - en straatverlichting. Bij helder weer is succes verzekerd.
vallende_sterren 
Woensdag 12 augustus organiseert Astra Alteria de publiekelijk toegankelijke ‘Vallende sterren’ bijeenkomst in Kootwijkerbroek. Om 16:00 uur begint de middaglezing. Astronoom Robert de Jong brengt het laatste nieuws van de komeetkern 67P/Churyumov-Gerasimenko, o.b.v. de meest fantastische foto’s gemaakt door de Rosetta satelliet.
 
Wil je ook aan het avondprogramma meedoen, dan staat er een BBQ voor je klaar. Om 20:00 uur begint het astronomisch jaaroverzicht, met hierin de belangrijkste ontdekkingen op het gebied van de sterrenkunde van het afgelopen jaar.
Vanaf 22:00 uur ben je ook welkom. Dan begint de instructie om met elkaar de vallende sterren te gaan waarnemen. Om 22:30uur begint het gezamenlijk waarnemen onder deskundige leiding. Om het half uur is er gelegenheid om naar huis te gaan, of om nog een rondje mee te doen.
Toegangsgeld: €2.00 pp. Kinderen t/m 12 jaar gratis. Vooraf aanmelden is verplicht (www.AstraAlteria.nl).