Nieuws
Donderdagavond 26 februari organiseert De Medewerker samen met Diaconaal Platform Ede een thema-avond in het Kulturhus Wekerom. Het thema is ‘Hoe voorkom je overbelasting bij mantelzorgers’.
 
Zorgen voor je naaste geeft vaak veel voldoening, maar er komt ook veel op je af. Het kost tijd en energie om de benodigde zorg te verlenen en praktische zaken te regelen. Zorgen voor je naaste kan ook een zingevende ervaring zijn. Soms is het echter moeilijk om een diepere betekenis te zien in iemands ziekte- of stervensproces en is het lastig om de zorg vol te blijven houden.
Wat is er in zo’n situatie nodig om in evenwicht te blijven?
 
Wil Anker van De Medewerker: “Deze avond is zowel bedoeld voor mantelzorgers als andere belangstellenden. Veel mensen zorgen voor een naaste of kennen iemand die dat doet. Met elkaar willen we van gedachten wisselen over het thema. We leren met en van elkaar hoe we in balans kunnen blijven als we voor een ander zorgen.”
Gerrie van Ham-Willemsen zal middels een lezing verder op het thema ingaan. Zij is werkzaam bij christelijke GGZ in Lelystad en eindredacteur van twee boeken over dit onderwerp.
Anker: “De avond is gratis toegankelijk. In de pauze kan men elkaar ontmoeten en de informatiemarkt bezoeken. Hier kan men kennismaken met organisaties die ondersteuning bieden aan mantelzorgers.”
 
De informatieavond vindt plaats op 26 februari van 20.00 tot 22.00 uur in het Kulturhus Wekerom, Dorpsplein 1 in Wekerom. De zaal is open vanaf 19.45 uur, de toegang is gratis. Het initiatief voor deze avond is voortgekomen uit gesprekken met vele vrouwenverenigingen en kerken uit de regio.