Nieuws
De bekende musicus Roelof van Middendorp is dit jaar 25 jaar dirigent. Daarom wordt er op zaterdag 26 mei een groot jubileumconcert gegeven door Roelof met al zijn vijf koren, waaronder ‘Met hart en stem’ uit Ederveen, in de Oude Kerk in Barneveld.
 
De koren en de musici
Op 26 mei wordt het orgel van de Oude Kerk bespeelt door Gerard Harbers, terwijl Ton Burgering achter de vleugel te vinden is. Annedien Bos bespeelt de dwarsfluit en Pier de Jong de hoorn.
De vijf koren van Roelof die hun medewerking verlenen zijn Zangvereniging Magnalia Dei uit Amersfoort, Christelijk mannenkoor Jubilate Deo uit Apeldoorn, Christelijke gemengde zangvereniging Jubilate Deo, seniorenkoor, uit Woudenberg, ouderenkoor Met Hart en Stem uit Ederveen en het Veenendaals Christelijk Mannenkoor.
De avond wordt geopend en gesloten door ds. P. Molenaar. Alle koren zingen twee liederen of psalmen terwijl de avond besloten wordt door een gezamenlijk stuk, uitgevoerd door alle koren. Dit stuk: ‘‘k Wil U, o God, mijn dank betalen’ is speciaal voor deze gelegenheid geschreven door Roelof. Het stuk is op te delen in de thema’s Dank, Verleden, Heden en Toekomst.
 
Info:
Het concert op 26 mei in de Oude Kerk van Barneveld begint om 19:30 uur. De kerk is open om 19:00 uur. De toegang is vrij, er wordt aan de uitgang wel gecollecteerd voor de onkosten.