Nieuws
Overkomt het jullie ook vaak dat je eten overhebt? Dat je na het avond eten nog genoeg over hebt voor 1, 2 of zelfs meerdere personen? En dat je dat dan op een gegeven moment maar weggooit omdat het niet goed meer is?
Wil je lid worden van deze groep? Meld je dan aan op Gratis Prakkie Lunteren
 
In deze groep kan je je overschot aan eten te geef aanbieden. Eten wat nu nog gewoon goed is, maar waarvan je weet of denkt dat het bij jou uiteindelijk weggegooid zal worden. Dat kunnen bv spullen zijn die in je keukenkastje staan en die je niet zelf gaat gebruiken. Voor veel producten maakt het eigenlijk niet uit als het over datum is.
Het kan ook bereid voedsel zijn - die halve hartige taart die je over hebt omdat je kinderen opeens niet thuis komen eten bijvoorbeeld. Of die liter soep die je teveel gemaakt hebt. Of die bol knoflook - die uit dat netje van 3 - waarvan je weet dat je die er over een paar weken nog ligt. Of dat nu nog verse gebak dat overgebleven is vanwege een tegenvallend aantal bezoekers. Gewoon alles wat nog goed is en waarvan je het zonde vindt om ongebruikt te laten staan tot het uiteindelijk weggegooid moet worden.
Weggooien kan altijd nog, als niemand aangeeft iets te willen halen - want dat kan ook gebeuren natuurlijk, maar laat dat je er niet van weerhouden om een volgende keer weer iets aan te bieden.
 
Eén regel is wel: alles hier wordt weggegeven, er mag niks verkocht worden.
Als er meerdere gegadigden zijn voor iets wat je aanbiedt mag je zelf weten aan wie je het geeft. Geef wel even aan, aan wie je je item geeft, zodat iedereen weet waar hij/zij aan toe is, en zodat diegene contact met je kan opnemen.
Ja en de gewone dingen - als je zegt dat je iets wil hebben en je krijgt het neem dan ook contact op met de gever om een afspraak te maken, en kom ook opdagen op die afspraak.
 
NB: als er een bereide maaltijd wordt aangeboden, maar jij hebt net toevallig je eten voor die dag al op, of ook al klaar, bedenk dan dat je het prima op kan halen voor de volgende dag!