Nieuws
De natuurliefhebbers Louis en Fransien Fraanje ontdekten afgelopen zaterdag op de Hoge Veluwe twee edelherten die even flink met elkaar op de vuist, oftewel het gewei gewei gingen. Ogenschijnlijk lijkt het allemaal zo vredig, maar niets is minder waar, je voelt de spanning onder de herten en dat is al een aantal dagen het geval.
Edelherten_klaar_voor_de_komende_bronsttijd 
Oerkracht
Het gevecht is niet zomaar iets, nee… dit is het echte werk en dat is wel te zien ook als de twee er volop tegenaan gaan en de geweien onophoudelijk op elkaar inbeuken, wat een oerkracht.
 
Eén van de eersten
Beide natuurliefhebbers staan er van te kijken, dat dit gevecht zo lang doorgaat, dan zal het - volgens hen - zeker niet zo heel erg lang meer duren, of de bronst van de edelherten gaat beginnen. Tenminste… als deze gevechten aan blijven houden, want normaal gesproken begint – volgens de boeken – de ‘bronsttijd’ pas half september.
 
Maar blijkbaar trekken de herten op de Hoge Veluwe zich daar niets van aan, die zijn altijd één van de eersten op de Veluwe. Vorig jaar was het ook zo’n beetje in dezelfde periode, dus wie weet is het nu ook weer zo? Meer info: www.de-veluwenaar.nl