Nieuws
De stichting ‘Buurtschap Doesburger Eng’ organiseert op Nationale Molendag alweer voor de achtste keer een Molenmarkt. Het terrein rondom de Doesburgermolen zal op 12 mei vol staan met kramen, waarin een breed scala van streekproducten uit de Doesburgerbuurt en omgeving te zien en te koop zal zijn.
Doesburgermolenmarkt 
Naast de bekroonde Brandroodkaas van Arjan en Karina Schermer, de verse biologische groenten van Makandra en de smakelijke chutneys van ‘In Goede Aarde’ zijn er nog meer heerlijkheden.
Zo is ’t Doesburger Erf aanwezig met een uitgebreid assortiment zuivel- en andere landwinkel-producten.
Natuurlijk is op de molenmarkt ook het natuurbrood van Jorisbrood verkrijgbaar en het originele Doesburger-Eng bier van Coöperatieve Vereniging Doesburger Eng Streek-producten.
Nieuw zijn de kramen van Ben Minnen met vers en ingevroren kalfsvlees en van Rosa van Hensbergen met vrolijk gekleurde zeepjes.
Laat u verrassen door de geleien van paardenbloemen, bramen en vossenbessen en andere inmaakproducten van kookgozer Edward Boiten.
Bij Pieter van Manen kunt u terecht voor Happy Bee planten. Deze zijn gekweekt zonder bestrijdingsmiddelen.
 
Vanzelfsprekend mag de met vlaggetjes versierde molen bezichtigd worden. De molenaars geven graag uitleg van zijn werking.
Daarnaast bakken zij ter plaatse de heerlijke “groene” pannenkoeken.
 
Imker Teus Bouw probeert zijn enthousiasme voor het houden van bijen over te brengen. Willem Minnen stelt met trots zijn schilderijen ten toon.
Wim Appelman demonstreert het maken van soepkommen op een met de voet aangedreven houtdraaibank.
 
Op de achtergrond vermaakt Jacco Wijnia de bezoekers met het bespelen van meerdere muziekinstrumenten.
 
Alle molens in de gemeente Ede doen mee aan de viering van Nationale Molendag. Per fiets of auto kunt u van molen naar molen rijden. In Ede ligt bij de Keetmolen, de Concordiamolen en de Doesburgermolen een gratis routebeschrijving voor u klaar. Verder zijn zij ook verkrijgbaar bij molen De Hoop in Lunteren en de Walderveensemolen in Walderveen.
 
U bent op zaterdag 12 mei a.s van harte welkom tussen 10.00 en 16.00 uur op het molenterrein aan de Doesburger Molenweg 2 in Ede.
 
Het volgende publieksevenement van Stichting Buurtschap Doesburger Eng is de Oogstmarkt op zaterdag 8 september, ook weer op het molenterrein.