Nieuws

op 6-7 september is er een open atelier weekend bij Atelier Hester Glasbergen, met beelden in tuin en atelier van Hester en cursisten. Dit weekend omlijst met muziek van Paula Vos, bekend van ‘Pure Voice’, zingt stukjes uit haar theatershow ‘Huis van mijn herinnering’, (zondag: 13.00-15.00-16.30 uur).
Ray de Viso zingt en begeleidt zichzelf op gitaar, Harry Oonk komt dichten, geïnspireerd op de beelden van Hester, Simone Burgler komt met haar eigen, hele bijzondere creaties van oude materialen. Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen!

  1. Cursus_beeldhouwen-open_atelier

Vanaf 8 september worden er weer nieuwe beeldhouwcursussen gegeven in het Atelier van Hester. Er wordt veel gewerkt met zachte steensoorten uit Brazilië en China, maar ook met albast uit Italië en serpentijn uit Zuid Afrika.
In de cursus speelt het onder de knie krijgen van de techniek een belangrijke rol. Het plezier in het maken van het beeld staat centraal. De deelnemers leren omgaan met gereedschap en hoe een beeld interessant wordt om naar te kijken.

Er zijn 14 daagse cursussen, wekelijkse cursussen en workshops met boetseren om een bronzen beeld te maken. Eerste lesweek mogelijkheid tot een proefles. In juni 2015 zijn er weer beeldhouwworkshops in Toscane. Meer info: www.hesterglasbergen.nl of bel 0318 620102